GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Μέγας Ιεροξεταστής» και στη Θεσσαλονίκη η Λυδία Κονιόρδου

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Ότι η σημαντική Λυδία Κονιόρδου, μετά το «κέντημά» της στο ισχυρό «Οιδίποδα» τ...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ότι η σημαντική Λυδία Κονιόρδου, μετά το «κέντημά» της στο ισχυρό «Οιδίποδα» του Μπομπ Γουίλσον, ετοιμάζει νέο φιλόδοξο θεατρικό «χτύπημα» στο Ίδρυμα Κακογιάννης από τις αρχές Οκτώβρη το ξέρεις. Αυτό που δεν ξέρεις είναι η παράσταση «Μέγας Ιεροξεταστής» που υπογράφει ο ικανότατος Κωνσταντίνο Χατζής, με εκείνη ερμηνεύτρια, θα ανηφορίσει και στην υπέροχη Θεσσαλονίκη προκειμένου να φιλοξενηθεί στο «Αμαλία»της στις 25,26,27 και 28 Νοεμβρίου! Πάμε να στα πω όλα από την αρχή.

Ο δραστήριος σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής καταπιάνεται με το έργο του μεγάλου μυθιστοριογράφου Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι και ανεβάζει μία διπλή παράσταση βασισμένη στα έργα Ο Μέγας Ιεροεξεταστής και Οι Δαιμονισμένοι. Στον ειδικά διαμορφωμένο Υπόγειο Χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε μία σκηνική εγκατάσταση που έχουν επιμεληθεί μαζί με τη σκηνογράφο Λία Ασβεστά, το σύμπαν του Ντοστογιέφσκι ξετυλίγεται από τις 4 Οκτωβρίου. Τον ρόλο του Μεγάλου Ιεροεξεταστή θα ερμηνεύσει η σπουδαία Λυδία Κονιόρδου, ενώ στους Δαιμονισμένους πρωταγωνιστεί μία ομάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών. Οι παραστάσεις θα παρουσιάζονται εναλλάξ (Παρασκευή και Σάββατο) και κάθε Κυριακή σε ενιαία παράσταση.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟΞΕΤΑΣΤΗ.

Στο μύθο του Μεγάλου Ιεροεξεταστή (απόσπασμα από τους Αδελφούς Καραμάζοφ), ο Ντοστογιέφσκι εκφράζει τα αγωνιώδη ερωτήματα που τον τυραννούν: τα όρια της ανθρώπινης ελευθερίας, της βούλησης, της πίστης, της ύπαρξης του θείου, της ομορφιάς, της αγάπης. Της ανθρώπινης διαφθοράς. Της πραγματικής δύναμης του ανθρώπου. Θεός-άνθρωπος ή άνθρωπος-θεός; Μεγάλα, καίρια ερωτήματα με τα οποία η σύγχρονη ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη. Ο άνθρωπος ως θύμα και ως θύτης. Στην παράσταση, ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής συνεργάζεται για ακόμα μία φορά με τη Λυδία Κονιόρδου, η οποία ενσαρκώνει τον ρόλο.

ΠΑΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο Μέγας Ιεροεξεταστής θα «ταξιδέψει»και στην Θεσσαλονίκη όπως έμαθα, μια και ο «δαιμόνιος»Μάνος Πετούσης που ανέλαβε το ιστορικό θέατρο «Αμαλία»έκλεισε τη γερή μετάκλειση της δουλειάς για 4 βράδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση