GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ για Επιτροπή Ανταγωνισμού: Η επιλογή νέων μελών συνιστά απροκάλυπτη παρέμβαση σε δικαστικά εκκρεμή υπόθεση

Τα βέλη του κατά της κυβέρνησης στρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις προτάσεις νέων μελών για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κάνοντας λόγο για ...

Τα βέλη του κατά της κυβέρνησης στρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις προτάσεις νέων μελών για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κάνοντας λόγο για βιασύνη της ΝΔ, που “την οδηγεί σε νέο θεσμικό ατόπημα”.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι “οποιαδήποτε ενέργεια προς την κατεύθυνση της επιλογής νέων μελών, η οποία συνιστά ευθεία και απροκάλυπτη παρέμβαση σε δικαστικά εκκρεμή υπόθεση” και καλεί την ΝΔ να μην προχωρήσει σε αυτή την επιλογή, αλλά να συμμετάσχει στο διάλογο που ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ με την κατάθεση πρότασης τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Η βιασύνη της ΝΔ να προτείνει νέα μέλη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού την οδηγεί σε νέο θεσμικό ατόπημα.

Αφενός η νομολογία, ευρωπαϊκή και εθνική, προβλέπει την ολοκλήρωση της θητείας των μελών των ανεξάρτητων Αρχών.

Αφετέρου η υπόθεση της παύσης των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και επίκειται η συζήτηση της αίτησης αναστολής στις 30 Αυγούστου.

Ως εκ τούτου είναι αδιανόητη οποιαδήποτε ενέργεια προς την κατεύθυνση της επιλογής νέων μελών, η οποία συνιστά ευθεία και απροκάλυπτη παρέμβαση σε δικαστικά εκκρεμή υπόθεση.

Καλούμε τη ΝΔ να μην προχωρήσει σε αυτή την επιλογή.

Την καλούμε να συμμετάσχει στο διάλογο που ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την εντός των ημερών κατάθεση πρότασης τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής για την ενίσχυση της διαφάνειας στην επιλογή των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σκοπός της πρότασης είναι να εναρμονιστεί ο Κανονισμός της Βουλής με το ν. 3959/2011 περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού, ώστε να υλοποιηθεί η βούληση του νομοθέτη, η επιλογή των μελών της εν λόγω ανεξάρτητης Αρχής να γίνεται με πλειοψηφία των 4/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, όπως ισχύει για τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Αρχές.

Η ΝΔ έχει την ευκαιρία να αποδείξει στην πράξη ότι εννοεί την πίστη της στην ανεξαρτησία των αρχών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση