GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εύκολη επικράτηση της Ελλάδας απέναντι στην Ιορδανία - Αποθέωση Αντετοκούνμπο από τους Κινέζους - ΒΙΝΤΕΟ

Σε… ρυθμούς προπόνησης η Ελλάδα ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Ιορδανίας (92-65) και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο τουρνου...

Σε… ρυθμούς προπόνησης η Ελλάδα ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Ιορδανίας (92-65) και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά Atlas.

Η Ιορδανία δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα για περισσότερα από 8-9 λεπτά στην ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, η οποία βρήκε άλλον έναν... σύμμαχο στην προσπάθειά της για το Παγκόσμιο Κύπελλο: το κοινό της Κίνας. Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη «γαλανόλευκη» έκανε τους 4.000 Κινέζους στις εξέδρες να πανηγυρίζουν για την Εθνική και τον «Greek Freak», ο οποίος αποτέλεσε πόλο έλξης.

Το επόμενο «τεστ» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα είναι τη Δευτέρα (26/8) με τον νικητή της αναμέτρησης Κίνα - Δομινικανή Δημοκρατία. Αν η Ελλάδα νικήσει, θα προκριθεί στον τελικό του τουρνουά που θα γίνει την Τρίτη (27/8).

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν για άλλη μία φορά εκ των MVP της Ελλάδας, ενώ πολλές λύσεις έδωσε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. «Άρεσαν» ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ακόμη ένα φιλικό, ακόμη μια γεμάτη εμφάνιση από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που είδε τους Ιορδανούς να τον αντιμετωπίζουν σκληρά. Ο Αμπάς έδωσε πολλές μάχες μαζί του, ο Greek Freak μάλλον χάρηκε από την καλή προπόνηση και συνδύασε το θέαμα με την ουσία στην επίθεση, έκανε τρομερή δουλειά στην άμυνα τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι οδηγώντας τους αντιπάλους του σε λάθη.

Η Ιορδανία θέλησε να...χτυπήσει την Εθνική με τα πολλά τρίποντα, όμως η Ελλάδα είχε απαντήσεις με τον «ζεστό» Ιωάννη Παπαπέτρου (15-9 στο 5'). Μάλιστα, με τον 25χρονο σμολ φόργουορντ να μετράει 10 πόντους (5/5 2π.) στο δεκάλεπτο, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 25-17.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος άλλαξε όλη την πεντάδα του στο δεύτερο δεκάλεπτο και δια χειρός Γιώργου Παπαγιάννη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (27-17). Η άμυνα είχε σφίξει για τα καλά με την δεύτερη πεντάδα (Μάντζαρης, Λαρεντζάκης, Θανάσης, Πρίντεζης, Παπαγιάννης) και με τη διαφορά στο +14 (36-22 στο 15') η Ελλάδα άρχισε να... απελευθερώνεται στο παρκέ (+20 στο 18', 45-25). Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον πίνακα του σκορ να γράφει 47-33.

Η διαφορά στο σκορ και τη δυναμική των δύο ομάδων έδωσε την ευκαιρία στον Σκουρτόπουλο να δοκιμάσει πράγματα και η ψηλή πεντάδα με Καλάθη, Παπανικολάου, Βασιλόπουλο, Γιάννη και Μπουρούση πήρε λεπτά στο παρκέ (53-36 στο 25').

Μάλιστα, οι... πτήσεις του «Greek Freak» έκαναν τους 4.000 Κινέζους να ξεσηκωθούν και να πανηγυρίζουν για την Εθνική. Μέχρι το 30' τίποτα δεν άλλαξε, με τη «γαλανόλευκη» να συνεχίζει τον περίπατό της (64-46).

Το ματς είχε μετατραπεί από νωρίς σε... τυπική διαδικασία και οι δοκιμές συνεχίστηκαν, με το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Ο MVP του ΝΒΑ είχε μερικά «ξεσπάσματα» στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, ενώ ο κόουτς της Εθνικής δοκίμασε και σχήμα με τρεις γκαρντ στο παρκέ (Μάντζαρης, Κόνιαρης, Λαρεντζάκης). Οι Ιορδανοί δεν μπόρεσαν να βάλουν πραγματικά... δύσκολα στην Εθνική μέχρι το τελικό 92-65.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 47-33, 64-46, 92-65.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση