GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Η σημερινή κυβέρνηση θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη αν χαθεί έστω και ένα ευρώ κοινοτικών πόρων

«Με αφορμή νέο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα για το ΕΣΠΑ, διακρίνουμε πλέον μια αγωνιώδη όσο και ασόβαρη προσπάθεια από την Κυβέρνηση, να χα...

«Με αφορμή νέο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα για το ΕΣΠΑ, διακρίνουμε πλέον μια αγωνιώδη όσο και ασόβαρη προσπάθεια από την Κυβέρνηση, να χαμηλώσει τον πήχη σχετικά με τη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρηματολογεί επ' αυτού: «Αντί λοιπόν οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ανακυκλώνουν δημοσιεύματα στα φιλικά τους συγκροτήματα Τύπου για να πετύχουν μικροκομματικά οφέλη, παρουσιάζοντας εικόνα "καμένης γης" που δεν πείθει κανέναν, έχουν υποχρέωση να αξιοποιήσουν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας την πολύ σημαντική παρακαταθήκη που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, τόσο με όρους διαφάνειας όσο και αποτελεσματικότητας.

«Πιστεύουμε», συνεχίζει το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ότι η προσπάθεια από μεριάς της κυβέρνησης θα συνεχιστεί στο επίπεδο των δηλώσεων και των δημοσιευμάτων όσο η πολιτική τους στην πραγματική ζωή θα αποτυγχάνει. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε το 2015 είχε να ξεπεράσει σημαντικά εμπόδια στη διαχείριση του ΕΣΠΑ (αιρεσιμότητες στα έργα απορριμμάτων, υδάτων, ψηφιακής πολιτικής που απαγόρευαν την έναρξη των έργων, πάγωμα κονδυλίων αναπτυξιακού νόμου λόγω διαφθοράς, κανένα ώριμο έργο λόγω των δραματικών μειώσεων του ΠΔΕ στα δύο πρώτα μνημόνια κλπ). Καταφέραμε με σκληρή δουλειά να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα, να έχουμε φτάσει σε πλήρη ενεργοποίηση των προγραμμάτων και σε σημαντικότατους ρυθμούς εντάξεων, συμβασιοποίησης και απορρόφησης κονδυλίων, να έχει πάρει πολλές φορές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα εύσημα από κορυφαίους Ευρωπαίους παράγοντες, όπως ο πρόεδρος Γιούνκερ.

Το κυριότερο: επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν υπήρξε απώλεια κοινοτικού χρήματος, αλλά εμπεδώθηκε στην κοινωνία αίσθημα διαφάνειας και δικαιοσύνης στην αξιοποίηση των κονδυλίων. Επομένως η σημερινή κυβέρνηση θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη αν χαθεί έστω και ένα ευρώ κοινοτικών πόρων», προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Προτείνουμε λοιπόν στους Υπουργούς της Ν.Δ. να αρχίσουν να δουλεύουν σοβαρά τα θέματα ΕΣΠΑ και ΠΔΕ. Το τέλος του οικονομικού έτους που θα γίνει και ο πρώτος απολογισμός του έργου τους είναι πολύ κοντά...».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση