GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντίποινα του Ισραήλ για τις ρουκέτες της Χαμάς

Θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας βομβάρδισε το Ισραήλ ως αντίποινα για τις νέες εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακ...

Θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας βομβάρδισε το Ισραήλ ως αντίποινα για τις νέες εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Μέλη της Χαμάς εκτόξευσαν τη νύχτα δύο ρουκέτες προς την κατεύθυνση της ισραηλινής επικράτειας, αυξάνοντας σε έξι τον αριθμό των πληγμάτων του είδους μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας με προέλευση τη Γάζας, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Ωστόσο δεν υπήρξαν διευκρινίσεις για το αν υπήρξαν τραυματίες ή υλικές ζημιές, ούτε για τους στόχους όπου έπεσαν οι ρουκέτες.

Σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις των ρουκετών, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε λιτή ανακοίνωσή του ότι «έπληξε έναν ορισμένο αριθμό στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Χαμάς, περιλαμβανομένων ναυτικών εγκαταστάσεων, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τους στόχους των πληγμάτων.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας, ο ισραηλινός στρατός «έπληξε επανειλημμένα μια παλαιστινιακή ναυτική εγκατάσταση δυτικά της πόλης της Γάζας, τρεις εγκαταστάσεις στο κεντρικό τμήμα της [Λωρίδας της] Γάζας και μία στη Χαν Γιούνες [νότια]». Ο αξιωματούχος αυτός, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δεν έκανε λόγο για θύματα.

Επρόκειτο για την πέμπτη και την έκτη εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα εναντίον της ισραηλινής επικράτειας πριν συμπληρωθεί μία εβδομάδα. Η πρώτη ήταν αυτή που εκτοξεύθηκε την Παρασκευή, κάτι που είχε να συμβεί από τη 12η Ιουλίου. Άλλες τρεις ρουκέτες ακολούθησαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση