GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στη Ρωσία - Δύο νεκροί

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν, ενώ τα επίπεδα ραδιενέργειας αυξήθηκαν για μικρό χρονικό διάστημα στην ρωσική πόλη Σε...

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν, ενώ τα επίπεδα ραδιενέργειας αυξήθηκαν για μικρό χρονικό διάστημα στην ρωσική πόλη Σεβεροντβίνσκ, στην βόρεια Ρωσία, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε πυραυλοκινητήρα υγρού καυσίμου πυραύλου σε πεδίο δοκιμών στην περιοχή του Αρχάγγελσκ, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας,

«Εξαιτίας του συμβάντος τραυματίσθηκαν, σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας, έξι εκπρόσωποι του υπουργείου Άμυνας και της κατασκευάστριας βιομηχανίας. Δύο ειδικοί υπέκυψαν στα τραύματα τους. Όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείοξ και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι αιτία του ατυχήματος ήταν η έκρηξη που σημειώθηκε σε κινητήρα υγρού καυσίμου πυραύλου, επισημαίνοντας στην ανακοίνωσή του ότι από την έκρηξη «δεν υπήρξε καμία έκλυση βλαβερών ουσιών και τα επίπεδα της ραδιενέργειας ήσαν κανονικά».

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δήλωση της εκπροσώπου των τοπικών αρχών Ξένια Γιούντινα μετέδωσε ότι «για ένα μικρό χρονικό διάστημα στις 12 η ώρα παρατηρήθηκε αύξηση στα επίπεδα ραδιενέργειας στην πόλη Σεβεροντβίνσκ».

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Αρχάνγκελσκ Ίγκορ Ορλόφ δήλωσε ότι δεν κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν οι κάτοικοι του Σεβεροντβίνσκ, καθώς τα επίπεδα ραδιενέργειας «εξομαλύνθηκαν» πλήρως. Ο πληθυσμός του Σεβεροντβίνσκ στις αρχές του 2017 ήταν 185.000 κάτοικοι σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους.

Στο πεδίο δοκιμών που σημειώθηκε το συμβάν έφθασαν υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της αεροπορίας. Νωρίτερα το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγές είχε μεταδώσει ότι η πυρκαγιά σημειώθηκε σε σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού σε στρατιωτική περιοχή κοντά στο Σεβεντβίνσκ στην περιοχή του Αρχάνγκελσκ, κάνοντας λόγο για εννιά τραυματίες.

Η έκρηξη σε πυραυλοκινητήρα υγρού καυσίμου σημειώθηκε σε πεδίο δοκιμών που βρίσκεται κοντά στο χωριό Νιονόσκα , μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας που ζήτησαν να μην κατονομασθούν. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η περιοχή κοντά στο χωριό Νιονόσκα χρησιμοποιείται για δοκιμές οπλικών συστημάτων, μεταξύ των οποίων βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι τύπου κρούζ που χρησιμοποιεί το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η στρατιωτική βάση Νιονόσκα υπάρχει από το 1954 και λειτουργεί ως η κύρια βάση δοκιμών πυραύλων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση