GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης σε Εθνική Ομάδα Αστέγων: Προσωπικό μου στοίχημα η κοινωνική ένταξη και η καταπολέμηση της φτώχειας

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Αστέγων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επιστροφή τους από...

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Αστέγων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επιστροφή τους από το Κάρντιφ του Ηνωμένου Βασιλείου όπου συμμετείχαν στο 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Ο Πρωθυπουργός εκφράζοντας τη μεγάλη του χαρά για την συνάντηση και ευχαριστώντας τα μέλη της ομάδας για την επίσκεψη τους συνεχάρη για ότι έχουν κάνει και για το γεγονός ότι, όπως είπε, δεν το βάζουν ποτέ κάτω. «Για εμάς είστε φάρος αισιοδοξίας και μας δείχνετε πως όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζει κάποιος μπορεί με θέληση να τις ξεπεράσει. Πραγματικά χίλια μπράβο όχι μόνο για τις ποδοσφαιρικές διακρίσεις αλλά συνολικά για τη δουλειά σας» τόνισε προσθέτοντας πως η κοινωνική ένταξη και η καταπολέμηση της φτώχειας αποτελεί για τον ίδιο προσωπικά ένα μεγάλο στοίχημα, για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς η οποία θα δίνει ευκαιρίες σε όλους.

«Σας εύχομαι να παίξετε την καλύτερη μπάλα για την επόμενη τετραετία», είπε από την πλευρά της Εθνικής Ομάδας Αστέγων ο Γιάννης, προσφέροντάς στον Πρωθυπουργό μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των παικτών, μια φανέλα της ομάδας καθώς και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως φροντίζει κάθε μήνα να αγοράζει το περιοδικό και θυμήθηκε την τελευταία φορά που είχε συναντήσει την Ομάδα Αστέγων στο γήπεδο. «Κάποιοι από σας θυμούνται ότι είχαμε παίξει μαζί τον Δεκέμβριο του 2016, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς. Θυμάμαι πολύ έντονα τη ζεστή ατμόσφαιρα εκείνου του αγώνα, παρότι ήταν μια πολύ κρύα χειμωνιάτικη ημέρα». Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επαναλάβουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα του 2016.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε το νεαρότερο μέλος της ομάδας, η 16χρονη Αγγελική, η οποία αναδείχθηκε δύο φορές πολυτιμότερη παίκτρια αγώνα κατά τη διάρκεια του φετινού τουρνουά. Η Αγγελική χαρακτήρισε αξέχαστη εμπειρία τη συμμετοχή της σημειώνοντας ότι «οι κανόνες του παιχνιδιού είναι και οι κανόνες της ζωής».

«Έδωσα τη ψυχή μου και είχα να το κάνω δέκα χρόνια αυτό» ήταν η επισήμανση του Γιώργου, ο οποίος εργάζεται ως διανομέας.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την εξαιρετική δουλειά της «Σχεδίας» και αποδέχθηκε την πρόσκληση της Ομάδας Αστέγων να επισκεφθεί ο ίδιος το φιλόξενο χώρο εστίασης που έχει ανοίξει τις πόρτες του εδώ και δύο μήνες.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε, τέλος, πως η κυβέρνηση θα καταβάλει όποια προσπάθεια απαιτηθεί έτσι ώστε η χώρα μας να φιλοξενήσει τη διοργάνωση ενός επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Υφυπουργός για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση