GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Ψήφος εμπιστοσύνης” από Τραμπ στον Τζόνσον: Θα συνάψουμε μεγάλη εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία μετά το Brexit

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, ανακο...

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι μετά το Brexit, οι ΗΠΑ θα συνάψουν “γρήγορα” μία μεγάλη εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προέβη σε αυτές τις δηλώσεις κατά τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό Πρωθυπουργό στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία.

Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η συμβουλή του προς τον Τζόνσον για το Brexit, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν χρειάζεται συμβουλές, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά».

Από την πλευρά του ο Μπόρις Τζόνσον επεσήμανε ότι οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα είναι δύσκολες, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για τις βρετανικές επιχειρήσεις στην αμερικανική αγορά.

Ωστόσο ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του στηρίζει «την εμπορική ειρήνη» αντί του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου και δεν τάσσεται υπέρ της επιβολής δασμών. «Συγχαίρω τον πρόεδρο για τα όσα πετυχαίνει η αμερικανική οικονομία, είναι φανταστικό να το βλέπουμε», σημείωσε ο Τζόνσον. «Η άποψή μας σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο είναι ότι τασσόμαστε περισσότερο υπέρ της εμπορικής ειρήνης, γενικά», εξήγησε. «Δεν μας αρέσουν οι δασμοί, γενικά».

Παίρνοντας τον λόγο, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι κανένας από τους ηγέτες της G7 δεν τον κατηγόρησε για την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με την Κίνα, παρά τις επικρίσεις που έχει διατυπώσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. «Όχι, αυτό που έχει κάνει η Κίνα είναι σκανδαλώδες», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ κοντά στη σύναψη «μιας μεγάλης» εμπορικής συμφωνίας με την Ιαπωνία, για την οποία οι δύο χώρες εργάζονται επί πέντε μήνες.

Διαψεύδει τις εντάσεις στη Σύνοδο της G7

Λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον Μπόρις Τζόνσον, ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε τις αναφορές του Τύπου περί εντάσεων μεταξύ των ηγετών της G7, τονίζοντας ότι «όλοι τα πάνε καλά μεταξύ τους».

«Προτού φτάσω στη Γαλλία τα Ψευδή και Απεχθή Μέσα έλεγαν ότι οι σχέσεις με τις άλλες 6 χώρες της G7 είναι πολύ τεταμένες και ότι οι δύο ημέρες συναντήσεων θα είναι καταστροφικές», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Έχουμε πολύ καλές συναντήσεις, οι ηγέτες τα πάνε πολύ καλά μεταξύ τους και η χώρα μας, οικονομικά, τα πάει πολύ καλά—μιλάνε για αυτή σε όλο τον κόσμο!», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Στο μεταξύ σε χθεσινή του ανάρτηση στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε το γεύμα που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος όμως σε έναν λογαριασμό στο Twitter που τον παρωδεί, αντί για τον επίσημο λογαριασμό του Μακρόν.

«Μόλις γευμάτισα με τον Γάλλο πρόεδρο @EmanuelMacrone. Πολλά καλά πράγματα συμβαίνουν για τις δύο χώρες μας», έγραψε ο Τραμπ παραπέμποντας όμως σε λάθος λογαριασμό Twitter. Σε μια σειρά άλλων αναρτήσεων μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε ότι όταν δήλωσε ότι είναι «ο εκλεκτός» για να τα βάλει με την Κίνα, «ειρωνευόταν».

Επέμεινε μάλιστα ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα έπρεπε να έχουν θεωρήσει σοβαρά τα σχόλιά του αυτά. «Όταν κοίταξα προς τον ουρανό και είπα χαριτολογώντας “Είμαι ο εκλεκτός” σε συνέντευξη Τύπου πριν δύο ημέρες, αναφερόμενος στο εμπόριο με την Κίνα, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι τα μέσα θα ισχυρίζονταν ότι έχω “σύμπλεγμα Μεσσία”».

«Γνώριζαν ότι χαριτολογούσα, ότι το έλεγα σαρκαστικά και ότι απλώς … έκανα πλάκα. Χαμογελούσα και κοίταξα προς τα πάνω και γύρω. Οι ΠΟΛΛΟΙ δημοσιογράφοι που ήταν μαζί μου επίσης χαμογελούσαν. Γνώριζαν την ΑΛΗΘΕΙΑ», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση