GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαμός στη Βρετανία με την απόφαση Τζόνσον να κλείσει τη Βουλή πριν από το Brexit

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα ότι η κοινοβουλευτική περίοδος θα ανασταλεί κατά την διάρκεια της δεύτερης ...

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα ότι η κοινοβουλευτική περίοδος θα ανασταλεί κατά την διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από την 31η Οκτωβρίου.

«Οι βουλευτές θα έχουν όλο τον χρόνο να συζητήσουν», πρόσθεσε σε δήλωσή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky, την ώρα που η αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου προκάλεσε την πτώση της λίρας και τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης απέναντι σε μία ενέργεια που έχει ως στόχο να εμποδίσει τους Βρετανούς βουλευτές να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου δηλώνει ότι «η ενέργεια αυτή αποτελεί μία συνταγματική αγριότητα. Όποιον μανδύα και να ενδυθεί, είναι εκτυφλωτικά προφανές ότι στόχος της αναστολής τώρα είναι να εμποδισθεί το κοινοβούλιο να συζητήσει το Brexit και να εκπληρώσει το χρέος του», μετέδωσε το BBC.

Η στερλίνα πήρε την κάτω βόλτα μόλις κυκλοφόρησαν τα νέα για την κίνηση του Τζόνσον, που έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και μάλιστα διατυπώνονται έντονες διαμαρτυρίες στο hashtag #ΒlocktheCoup («Μπλοκάρετε το Πραξικόπημα) στο Twitter.

O αντιπρόεδρος των Εργατικών, Τομ Γουάτσον, σχολίασε ότι πρόκειται για μια «σκανδαλώδη επίθεση κατά της δημοκρατίας μας», ενώ η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, σχολίασε: «Λοιπόν φαίνεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να κλείσει το κοινοβούλιο για να περάσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Εάν οι βουλευτές δεν συνασπισθούν για να τον σταματήσουν, η σημερινή ημέρα θα μείνει στην Ιστορία ως μία σκοτεινή ημέρα για την δημοκρατία του Ηνωμένου Βασιλείου».

Σφοδρή η αντίδραση και των Φιλελευθέρων με τον Τομ Μπρέικ, εκπρόσωπο για το Brexit του κόμματος να σχολιάζει : «Εάν οι πληροφορίες του BBC είναι σωστές, ο Μπόρις Τζόνσον έριξε το γάντι στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Η μητέρα όλων των Κοινοβουλίων δεν θα του επιτρέψει να το αποκλείσει από την μεγαλύτερη απόφαση που έχει μπροστά της η χώρα. Η κήρυξη πολπέμου εκ μέρους του θα αντιμετωπισθεί με σιδηρά πυγμή».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση