GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ! ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ αν «σκάσει» η Deutsche Banκ

Βασίλειος Τσάμης    Τι θα συμβεί αν " σκάσει" η Deutsche Banκ; H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η οικον...

Βασίλειος Τσάμης  

Τι θα συμβεί αν
" σκάσει" η Deutsche Banκ;

H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η οικονομία της Γερμανίας "βρίσκεται σε δύσκολη φάση" και ετοιμάζει πακέτο €50 δισεκατομμυρίων επιπλέον δαπανών σε περίπτωση οικονομικής κρίσης.
Εν τω μεταξύ , η Deutsche Bank, η οποία έχει στην κατοχή της χρηματοοικονομικά παράγωγα αξίας 42 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση επειδή ο δείκτης χρηματοοικονομικής ισχύος TCE , δλδ η ικανότητα να απορροφά ζημίες πριν από την κήρυξη αφερεγγυότητας είναι μόνο 2,9%, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση εκκαθάρισης οι επενδυτές θα πάρουν πίσω λιγότερα από 3 δολάρια για κάθε εκατό δολάρια που επενδύθηκαν.
Τα χρηματοοικονομικά παράγωγα αξίας 42 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει στην κατοχή της η Deutsche Bank είναι  ποσό 14 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Γερμανίας και διπλάσιο του ΑΕΠ της ΕΕ.
Το μέγεθος είναι τεράστιο δεδομένου ότι αμερικανική επενδυτική τράπεζα Liman Braders, όταν κατέρρευσε , το 2008, είχε είκοσι φορές λιγότερη έκθεση στους τοξικούς τίτλους από την Deutsche Bank.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση