GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για διακοπές - Αναλυτικά τα στοιχεία της Eurostat

Είδος πολυτελείας είναι για τους Έλληνες οι διακοπές μίας εβδομάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, Eur...

Είδος πολυτελείας είναι για τους Έλληνες οι διακοπές μίας εβδομάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, Eurostat.

Συγκεκριμένα, τo 51% των Ελλήνων άνω των 16 ετών δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να κάνει διακοπές μιας εβδομάδας το 2018, έναντι μέσου όρου 28,3% στην ΕΕ, όντας μία από τις χώρες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά κατοίκων που δεν ταξίδεψαν για οικονομικούς λόγους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη eurostat, η χώρα μας είναι το μοναδικό μέλος της ΕΕ που παρουσίασε αύξηση του ποσοστού κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία πενταετία, από 49% το 2013 σε 51% το 2018.

Οι υπόλοιπες χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που δεν ταξίδεψαν λόγω οικονομικής δυσχέρειας ήταν η Ρουμανία (58,9%), η Κροατία (51,3%) και η Κύπρος (51%) ενώ η Γαλλία( 22,6%), η Βρετανία (22,5%), η Γερμανία(14,5%) και η Σουηδία(9,7%) είναι οι χώρες της ΕΕ με τα χαμηλότερα ποσοστά.

O ευρωπαϊκός μέσος όρος παρουσιάζει βελτίωση σε σύγκριση με το 2013 όταν το 39,5% των κατοίκων δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα για διακοπές.

Την τελευταία πενταετία, οι χώρες που μείωσαν τα ποσοστά αυτά ήταν η Βουλγαρία (από 35,8% στο 30,5% το 2018) και η Πολωνία (από 34,6% σε 26%).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση