GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Kεραμέως: Aναγκαίο να οριστεί ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια - BINTEO

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με την πτωτική πορεία των βάσεων στις περι...

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με την πτωτική πορεία των βάσεων στις περισσότερες Σχολές.

Όπως είπε, ο αυξημένος αριθμός των εισακτέων, οι χειρότερες από προηγούμενες χρονιές επιδόσεις των μαθητών και οι προτιμήσεις των παιδιών είναι που καθορίζουν την πορεία των βάσεων.

Σχολιάζοντας τις χαμηλές βαθμολογίες με τις οποίες εισήχθησαν μαθητές σε Σχολές ΑΕΙ, είπε ότι «η Κυβέρνηση έχει από καιρό πει ότι πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα ορίζεται από την Πολιτεία και από εκεί και πέρα να μπορεί κάθε Πανεπιστήμιο να ορίζει, εάν θέλει, ακόμη υψηλότερη βάση».

«Τα σημερινά αποτελέσματα πρέπει να μας προβληματίσουν, όπως έκανα εγώ όταν είδα σήμερα ότι μπαίνει στο Πανεπιστήμιο ένας μαθητής με βαθμολογία 0,8», είπε η Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη για αλλαγή, η οποία όμως, όπως τόνισε, θα γίνει μετά από ευρύ κοινωνικό διάλογο.

Η κ. Κεραμέως επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του στην αναθεώρηση του Συντάγματος, λόγω της οποίας δεν μπορούν για τα επόμενα δέκα χρόνια να ισρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Η υπ. Παιδείας είπε ότι η Κυβέρνηση, δεν θέλει να αιφνιδιάσει τα παιδιά που προετοιμάζονται για να δώσουν εξετάσεις, έχει κάνει ορισμένες διορθωτικές αλλαγές, αλλά δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο ισχύον σύστημα για τα παιδιά που φοιτούν τώρα στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

Σε ότι αφορά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κ. Κεραμέως είπε στην Μαρία αράφογλου ότι «ήδη όλα τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί στα σχολεία όλης της χώρας, ενώ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι διορισμοί των αναπληρωτών εκπαιδευτικών», σημειώνοντας όμως ότι «η Κυβέρνηση θεωρεί απαράδεκτο οι εκπαιδευτικοί να μαθαίνουν την τελευταία στιγμή που διορίζονται», τονίζοντας ότι στόχος είναι την επόμενη χρονιά να γίνει όλη η διαδικασία πολύ νωρίτερα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση