GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Milliyet: Η Τουρκία διεκδικεί κειμήλια της Παναγίας Σουμελά

Ρεπορτάζ - βόμβα δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Milliyet, αναφέροντας ότι το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού σχεδιάζει να διεκδικήσει ...

Ρεπορτάζ - βόμβα δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Milliyet, αναφέροντας ότι το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού σχεδιάζει να διεκδικήσει κειμήλια της Παναγίας Σουμελά, η οποία παρέμεινε κλειστή από το 1922 μέχρι το 2010.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Milliyet αναφέρεται ότι αρχαιολόγοι έχουν επισκεφτεί μουσεία σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Ιταλία, για να διεκδικήσουν εικόνες και κειμήλια τα οποία βγήκαν στο εξωτερικό μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Σοβαρή ανησυχία πυροδοτεί η δήλωση του Τούρκου υπουργού Τουρισμού, Νουρί Έρσοϊ, στη Milliyet, με την οποία επιβεβαιώνεται ότι η Άγκυρα ξεκίνησε τις διαδικασίες ώστε να επιστρέψουν τα κειμήλια της Παναγίας Σουμελά στην Τουρκία.

Η Παναγία Σουμελά άνοιξε ξανά τις πόρτες της το 2010 έπειτα από 88 χρόνια, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2015 οι τουρκικές αρχές αναγκάστηκαν να την κλείσουν και πάλι λόγω σοβαρών κινδύνων για την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και τη διατήρηση του μνημείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση