GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Εύβοια - Καίγεται δάσος Natura - Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι τριών χωριών

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Εύβοια, η οποία καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιo άγριας ζωής. Η φωτιά βρίσκ...

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Εύβοια, η οποία καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιo άγριας ζωής.

Η φωτιά βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Αγριλίτσα.

Με εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητήθηκε να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι και να είναι σε ετοιμότητα ώστε να γίνει προληπτική απομάκρυνση, εφόσον κριθεί αναγκαίο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τα εκεί, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το ίδιο συνέβη και το πρωί στον οικισμό Μακρυμάλλη, όπου οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση. Νωρίτερα σήμερα απομακρύνθηκαν προληπτικά τρεις μοναχοί από το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος.

Δείτε τη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr από τη φωτιά, όπως φαίνεται από τον οικισμό Μακρυμάλλη:

Οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 39 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 41 πυροσβέστες και έξι ομάδες ΜΕΤΠΕ με 12 πυροσβέστες. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω των ανέμων η οσμή του καπνού από την πυρκαγιά στην Εύβοια είναι έντονη και στην Αττική.

Οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά στην Εύβοια "πνίγουν" τη Χαλκίδα.

Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας: Είναι μία μεγάλη και δύσκολη φωτιά

“Είναι μία μεγάλη, επικίνδυνη και δύσκολη φωτιά η οποία βρίσκεται μέσα σε πυκνό πευκοδάσος, μακριά από κατοικημένες περιοχές, αλλά σε μεγάλο μέτωπο και με εναλλασσόμενους ανέμους”, είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Αλέξανδρο Κόντη και Τζένη Κριθαρά, σχετικά με την πυρκαγιά στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

“Έχουμε πλήρη ανάπτυξη στόλου και εναέριων μέσων, με το που ξημέρωσε ήδη πετούσαν τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα... Όλες οι δυνάμεις είναι σε ενέργεια και το αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο τρόπο. Πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε πιο αισιόδοξοι, αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σπανός και πρόσθεσε:

“Ο πιο κοντινός χιλιομετρικά οικισμός στο μέτωπο της φωτιάς είναι το Μακρυμάλλη, απέχει 7,3 χιλιόμετρα. Εάν για κάποιο λόγο αρχίζει να γίνεται πιο επικίνδυνο εντός 15 λεπτών θα έχει εκκενωθεί. Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε απόλυτα έτοιμοι και για αυτό το σενάριο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Από το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, απ' όπου παρακολουθεί τις εξελίξεις μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Το επιτελείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανησύχησε το πρωί και η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Θηβών, όπου είχαν μεταβεί και εναέρια μέσα, τα οποία όμως αποχώρησαν καθώς η φωτιά καίει ξερά χόρτα κυρίως.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η φωτιά κατευθύνεται προς τη θάλασσα και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Υπάρχουν ωστόσο ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Στη Θάσο ενισχήθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και συνολικά αυτή τη στιγμή επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 17 πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο, δυο αεροσκάφη καναντέρ και δύο Πετζετέλ.

Πηγή ΦΩΤΟ: evianews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση