GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκυλακάκης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να συνδυάσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις με μία δυναμική μεταρρυθμίσεων

“Η βάση της προσπάθειας της κυβέρνησης είναι να συνδυάζει τις φορολογικές ελαφρύνσεις με μία δυναμική μεταρρυθμίσεων”, είπε μεταξύ άλλων ...

“Η βάση της προσπάθειας της κυβέρνησης είναι να συνδυάζει τις φορολογικές ελαφρύνσεις με μία δυναμική μεταρρυθμίσεων”, είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Χριστούλια και Στεφανία Κασίμη.
“Αυτό είναι και το κλειδί για να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους ότι τους συμφέρει να πάμε σταδιακά σε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2020 ασφαλώς είναι η βασική διεκδίκηση. Αυτά τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα να βοηθήσουν να ξεκινήσει ένας ενάρετος οικονομικός κύκλος στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει τις χαμηλότερες επενδύσεις στην Ευρώπη, αυτό κληρονομήσαμε, και τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, είναι ταυτόχρονα όμως και μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα εάν επανέλθουμε στον φυσιολογικό ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό είναι η βασική μας πρόταση προς την πλευρά της Ευρώπης, δώστε μας τη δυνατότητα, τον χώρο, για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τον ρυθμό ανάπτυξης παράλληλα με δραστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:
“Είναι σαφές ότι το θέμα της μείωσης των πλεονασμάτων είναι μέσα στους κυβερνητικούς στόχους αλλά στην πορεία του χρόνου και προφανώς μία διαπραγμάτευση είναι κάτι πολυσύνθετο και τα αποτελέσματα της τα βλέπουμε στο τέλος. Εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και σοβαροί πρέπει εμείς να κάνουμε πρώτα τη δουλειά μας και η δουλειά μας να αυξάνει τη διαπραγματευτική μας δύναμη και στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό”.
“Για το 2020 που έχεις μία χρονιά που έχει μεγάλες αβεβαιότητες διεθνείς. Δηλαδή, εάν διαβάσετε τον διεθνή Τύπο δεν είμαστε σίγουροι για το εάν η παγκόσμια οικονομία θα παραμείνει σε έναν ρυθμό αύξησης ή θα υπάρχει μία ύφεση. Υπάρχει ένας κίνδυνος ύφεσης στην Αμερική που δεν μπορεί κανείς να τον προσδιορίσει. Υπάρχουν αβεβαιότητες στην Ευρώπη, βλέπετε την Ιταλία, υπάρχει η πιθανότητα του σκληρού Brexit και υπάρχει και μία επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας που είναι η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη... Συνεπώς, πρέπει να σταθμίσουμε όλες αυτές τις αβεβαιότητες και τους δημοσιονομικούς κινδύνους και την ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών, που είναι θεμελιώδης δέσμευση της κυβέρνησης, έτσι ώστε να έχουμε ένα προϋπολογισμό που θα είναι ρεαλιστικός και θα υπηρετεί το κυβερνητικό πρόγραμμα για το οποίο έχει δεσμευτεί η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά”, σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει κίνδυνος μετά τις φορολογικές ελαφρύνσεις για δημοσιονομικό κενό απάντησε: “Θα εξασφαλίσουμε, θα προστατεύσουμε τους πολίτες από οποιονδήποτε τέτοιο κίνδυνο”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση