GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαρίτσης: Διγλωσσία και υποκρισία από την κυβέρνηση - Τι είπε για τα πρωτογενή πλεονάσματα και την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

"Αυτό που έχουμε δει μέσα σε λιγότερο δύο μήνες διακυβέρνησης από τη ΝΔ είναι μια εντατική προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα τελείως δι...

"Αυτό που έχουμε δει μέσα σε λιγότερο δύο μήνες διακυβέρνησης από τη ΝΔ είναι μια εντατική προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον. Βλέπουμε πρωτοβουλίες που ουσιαστικά ενισχύουν μια λογική καθεστωτισμού που προσπαθεί να επιβάλλει στα δημόσια πράγματα. Μια σειρά από κινήσεις που δείχνουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει όχι απλώς την πολιτική της ατζέντα αλλά και πρόσωπα, δομές και λειτουργίες υπερσυγκεντρωτικές που μας φέρνουν πολύ πίσω σε σχέση με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών" τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Χριστούλια και Στεφανίας Κασίμη.
"Όταν είναι στο εσωτερικό της χώρας αυτός και τα στελέχη της κυβέρνησής του αναλώνονται σε μια καταστροφολογική ρητορεία σε σχέση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, είδαμε στη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν να μιλά (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) για σημαντικά αναπτυξιακά βήματα προόδου που έχουν γίνει. Βλέπουμε λοιπόν μια διγλωσσία που αναδεικνύει αυτή την υποκρισία με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα της οικονομίας και την αδυναμία της κυβέρνησης της ΝΔ να αναγνωρίσει την πολύ σημαντική προσπάθεια και τις επιτυχίες που υπήρξαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ" πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.
Αναφορικά με την υπόθεση των πρωτογενών πλεονασμάτων είπε:
"Σε αυτό το πεδίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε κληροδοτήσει στην επόμενη κυβέρνηση μια πολύ σημαντική ρύθμιση , της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων με την αξιοποίηση του μαξιλαριού ασφαλείας που είχε καταφέρει να δημιουργήσει μετά από προσπάθειες και θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Είδαμε δυστυχώς ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πολύ γρήγορα απεμπόλησε αυτή τη δυνατότητα και ουσιαστικά αυτό που βλέπουμε να γίνεται είναι μια προσπάθεια να διαπραγματευτεί εντός πολλών εισαγωγικών με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Η προσπάθεια που έγινε δεν πρέπει να πάει χαμένη, η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να χτίσει πάνω σε αυτή την προσπάθεια" είπε ο κ. Χαρίτσης, ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίζει την προσπάθεια για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, "εφόσον η υπόθεση δεν συνδεθεί με τα μέτρα αυτά που ονομάζει ο κ. Μητσοτάκης μεταρρυθμίσεις, αλλά περισσότερο σε απορυθμίσεις παραπέμπουν. Μέτρα σκληρά, με μέτρα λιτότητας, με νέα υφεσιακά μέτρα που θα μας βάλουν σε έναν νέο φαύλο κύκλο ύφεσης και κρίσης. Σε καμία περίπτωση η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει τέτοιου τύπου μέτρα".
Για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ
"Αυτό που για εμάς είναι το κυρίαρχο και το μείζον για την επόμενη φάση στην οποία έχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος εδραιώνεται ως αναμφισβήτητος κεντρικός πόλος του πολιτικού συστήματος στην προοδευτική αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος, είναι η διεύρυνση και η αναβάθμιση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς του 21ου αιώνα. Αυτό σημαίνει την ανάγκη απεύθυνσης σε ευρύτερα ακροατήρια και η οργανωτική του λειτουργία να αντιστοιχηθεί και στην εκλογική του επιρροή. Και αυτό δεν είναι κάτι αφηρημένο ούτε αφορά απλώς και μόνο την εγγραφή πολλών χιλιάδων νέων μελών που πρέπει να γίνει και θα γίνει αλλά και τη δυνατότητα του να παγιωθεί σε βασικούς μαζικούς χώρους , όπως είναι ο συνδικαλισμός" τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
"Δεν θεωρώ ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται με αμιγώς ποσοτικούς όρους αλλά κυρίως πολιτικά. Για εμάς το ζητούμενο είναι να εκφραστούν ευρύτερες κοινωνικές ομάδες που αυτή τη στιγμή και με την πίεση που έχουν ήδη αρχίσει να δέχονται από την κυβέρνηση τη ΝΔ αναζητούν τρόπους πολιτικούς έκφρασης και αυτό σημαίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό για εμάς την προσέγγιση στρωμάτων από τη νεολαία" συμπλήρωσε.
"Όλοι είμαστε στη γραμμή , στην ίδια κατεύθυνση όλοι λέμε ότι το κόμμα μας πρέπει να διευθυνθεί να μεγαλώσει να αντιστοιχηθεί σε αυτή την ευρύτατη εκλογική βάση και κυρίως στο γεγονός ότι έχει κατακτήσει τη συνείδηση ότι αποτελεί τη βασική και την κεντρική δύναμη στον προοδευτικό και αριστερό χώρο . Και αυτό σημαίνει και μια σειρά από οργανωτικές καινοτομίες, σημαίνει μεγαλύτερη παρουσία στο διαδίκτυο , σημαίνει μια προσπάθεια ο νέος αυτός κόσμος που μας προσεγγίζει να έχει μια δυνατότητα έκφρασης. Και με αυτή την έννοια είναι σημαντικό αυτός ο κόσμος να έρχεται να συζητά αλλά και να συνδιαμορφώνει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό για εμάς είναι κρίσιμο , αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα μαζί με όλον αυτόν κόσμο και όχι ερήμην του" επεσήμανε ο κ. Χαρίτσης, ενώ αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για τον Πάνο Σκουρλέτη, είπε:
"Ο Πάνος Σκουρλέτης όπως και όλα τα στελέχη του κόμματος, αλλά βεβαίως ο γραμματέας ακόμη περισσότερο έχει μια πάρα πολύ σημαντική διαδρομή και μια πάρα πολύ σημαντική συμβολή σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα του 3% να γίνει κόμμα εξουσίας και ένα κόμμα που εδραιώνεται στη συνείδηση του κόσμου ως βασική πολιτική δύναμη. Όλοι μαζί – και σε αυτό δεν υπάρχει καμία αντίρρηση και καμία διαφωνία – θα πορευτούμε το επόμενο διάστημα ώστε το κόμμα μας να το κάνουμε πιο ανοιχτό και ταυτόχρονα ένα κόμμα με σύγχρονη αριστερή προοδευτική ταυτότητα, στίγμα και στρατηγική".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση