GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To Γιβραλτάρ επέτρεψε στο Ιρανικό δεξαμενόπλοιο "Grace 1" να αναχωρήσει - Τι δήλωσε ο Ιρανός πρεσβευτής στο Λονδίνο

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Γιβραλτάρ επέτρεψε στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο που έχει κατασχεθεί από τις αρχές Ιουλίου να εγκαταλείψει την ...

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Γιβραλτάρ επέτρεψε στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο που έχει κατασχεθεί από τις αρχές Ιουλίου να εγκαταλείψει την περιφέρεια, που αποτελεί βρετανικό έδαφος, παρά το αμερικανικό αίτημα να παραταθεί η κράτηση του σκάφους, που φέρεται πως ήθελε να παραδώσει το φορτίο του στη Συρία.

Το Ιράν εγγυήθηκε γραπτώς πως το "Grace 1" δεν έχει προορισμό τη Συρία, όπου ισχύει ένα εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ως εκ τούτου το Γιβραλτάρ ζήτησε από το δικαστήριο να άρει την κράτησή του. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ο δικαστής Άντονι Ντάντλεϊ, δήλωσε, αντίθετα, ότι δεν έλαβε γραπτώς το αμερικανικό αίτημα για την παράταση της κράτησης του δεξαμενοπλοίου, όπως είχε ανακοινώσει το πρωί η εισαγγελία του Γιβραλτάρ.

Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρεσβευτής στο Λονδίνο κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προσπάθησαν απεγνωσμένα να σταματήσουν τις Αρχές του Γιβραλτάρ από το να απελευθερώσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1, λέγοντας πως η αμερικανική προσπάθεια ηττήθηκε.

«Η Αμερική προσπάθησε απεγνωσμένα να εμποδίσει την απελευθέρωση του δεξαμενόπλοιου την τελευταία στιγμή, αλλά ήρθε αντιμέτωπη με μια άθλια ήττα», έγραψε ο πρεσβευτής Χαμίντ Μπαεϊντινετζάντ.

«Όλες οι ετοιμασίες έχουν γίνει προκειμένου το δεξαμενόπλοιο να πλεύσει στην ανοικτή θάλασσα, και το πλοίο θα αναχωρήσει σύντομα από το Γιβραλτάρ», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση