GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο θρυλικός δημιουργός των Village People - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Στα 82 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ενρί Μπελολό, ιδρυτής των Village People, παραγωγός και συνδημιουργός των κλασικών επιτυχιών του...

Στα 82 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ενρί Μπελολό, ιδρυτής των Village People, παραγωγός και συνδημιουργός των κλασικών επιτυχιών του συγκροτήματος, Y.M.C.A., Macho Man και In the Navy.

Η Scorpio Music, η οποία ιδρύθηκε από τον ίδιο, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Γάλλος τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός πέθανε στις 3 Αυγούστου. Δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για τα αίτια του θανάτου του.

Γεννημένος το 1936 στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκο με μητέρα μοντέλο και πατέρα ναυτικό, ο Γάλλος καλλιτέχνης μεγάλωσε ακούγοντας αμερικανική ποπ και αφρικανική έθνικ μουσική. Ξεκίνησε να εργάζεται ως DJ, μετακόμισε στο Παρίσι ως μουσικός παραγωγός και μερικά χρόνια αργότερα εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ. Εκεί συνάντησε τον παραγωγό, επίσης από το Μαρόκο και μελλοντικό επιχειρηματικό εταίρο, Ζακ Μοραλί. Μαζί, οι δύο καλλιτεχνικοί πράκτορες βοήθησαν στην ίδρυση του ντίσκο κινήματος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 στη Νέα Υόρκη. Ήταν συνιδρυτές και μάνατζερ του εξαμελούς γκρουπ, Village People που εκτοξεύθηκε σε ποπ κουλτούρα με τεράστιες επιτυχίες.

Με έμφαση στην επιτηδευμένη εμφάνιση και στο ομοερωτικό στυλ με στολές χαρακτήρων - οικοδόμος, ποδηλάτης, καουμπόι, στρατιώτης και Ινδιάνος - οι Village People έγιναν γρήγορα φαινόμενο της ποπ μουσικής. Το YMCA έγινε αμέσως ύμνος της LGBTQ κοινότητας, στην οποία ανήκε και ο επιχειρηματικός συνεργάτης του Μπελολό που ήταν ομοφυλόφιλος και πέθανε από AIDS το 1991.

Αν και ο ίδιος δεν ήταν ομοφυλόφιλος, είδε την εικόνα της μπάντας να ενσωματώνει το ξέγνοιαστο πνεύμα των πάρτι της κοινότητας τα χρόνια πριν από την επιδημία του AIDS.

Οι Μπελολό και Μοραλί βοήθησαν επίσης να γίνουν δημοφιλή το breakdancing και το hip hop στην Ευρώπη στις αρχές της δεκαετίας του '80 με το συγκρότημα Break Machine από τη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση