GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων ΕΒΕΑ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη λαμπρότητα χθες, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο εορτασμός για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του...

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη λαμπρότητα χθες, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο εορτασμός για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας.

Παρόντες στον εορτασμό για την εκατοντάχρονη πορεία του ΕΒΕΑ ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κ. Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης, ο κ. Αθανάσιος Μπούρας ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, οι πρώην υπουργοί κ.κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, Αικατερίνη Παπανάτσιου, Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Σωκράτης Φάμελος, Γιάννης Παπαθανασίου, Φάνη – Πάλλη Πετραλιά, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύραχος Νικόλαος Τσούνης, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σπήλιος Λιβανός, ο αναπληρωτής δήμαρχος Αθηνών κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής, ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, εκπρόσωποι Πρεσβειών, φορέων και οργανισμών και πλήθος πολιτικού κι επιχειρηματικού κόσμου.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος επεσήμανε:

«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της Ελλάδας, συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Για έναν αιώνα, το ΕΒΕΑ υπηρετεί την ανάπτυξη του τόπου, εκφράζοντας ένα ξεκάθαρο όραμα:

Το όραμα μιας χώρας που αντλεί δύναμη από τη δημιουργικότητα, τις ικανότητες και τις φιλοδοξίες των ανθρώπων της. Το όραμα μιας οικονομίας που στηρίζει και αξιοποιεί την ιδιωτική πρωτοβουλία, για να παράγει εθνικό πλούτο και να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή. Το όραμα μιας επιχειρηματικότητας που λειτουργεί με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, που δημιουργεί ευκαιρίες για πρόοδο και ευημερία.

Αυτό το όραμα ήταν που ενέπνευσε τους πρωτοπόρους του Επιμελητηρίου μας, αλλά και όλους εκείνους που ακολούθησαν. Κι έχτισαν, μέρα με τη μέρα, έναν θεσμό με κύρος, με ρόλο και υπεύθυνη συμμετοχή στην προσπάθεια για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.

Αυτό το όραμα παρέμεινε σταθερό, στις καλές αλλά και στις δύσκολες περιόδους της ιστορίας της Ελλάδας.

Αυτό το όραμα εξακολουθούμε μέχρι σήμερα να υπηρετούμε όλοι εμείς, με υπερηφάνεια, με πίστη και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Χάρη στην καθημερινή, αφοσιωμένη δουλειά των ανθρώπων του, το ΕΒΕΑ δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί ως σταθερός, αξιόπιστος σύμμαχος της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης.

Στα σκοτεινά χρόνια της κρίσης, δεν έπαψε στιγμή να βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις. Να μοιράζεται την αγωνία τους. Να αρθρώνει ψύχραιμο, υπεύθυνο και ουσιαστικό λόγο. Να προωθεί τη συνεργασία, τη συναίνεση και την ενότητα.

Τώρα, που η Ελλάδα επιχειρεί να οικοδομήσει καλύτερες προϋποθέσεις για την επόμενη ημέρα, το ΕΒΕΑ βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή. Συνεχίζει να επιτελεί το ρόλο που αναλογεί στις αξίες και στην ιστορία του.

Στηρίζει τις προσπάθειες των επιχειρήσεων και των ανθρώπων τους, με νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με νέα ψηφιακά εργαλεία, με πρωτοπόρες για την Ελλάδα δομές για την υποστήριξη της νεοφυούς, αλλά και της εδραιωμένης επιχειρηματικότητας, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Εκφράζει δυνατά και καθαρά τη φωνή της αγοράς, δημιουργώντας διαύλους επικοινωνίας με όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και τις ανάγκες της ελληνικής επιχείρησης, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Υπηρετεί με συνέπεια το ρόλο του θεσμοθετημένου συμβούλου της Πολιτείας, στηρίζοντας με σαφείς και τεκμηριωμένες θέσεις, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Στα χρόνια που έρχονται, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως θεσμική δύναμη παρέμβασης για την ανάπτυξη, για την υγιή επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή.

Θα εξακολουθήσει να τιμά την παρακαταθήκη των ιδρυτών του και την προσπάθεια όλων όσοι υπηρέτησαν το όραμά του. Θα συνεχίσει, πάνω από όλα, να τιμά την εμπιστοσύνη των 100.000 και πλέον μελών του».

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων του ΕΒΕΑ εκδόθηκε και παρουσιάστηκε ιστορικό λεύκωμα 439 σελίδων με πλούσια τεκμηρίωση και άφθονο εικαστικό υλικό από την εκατοντάχρονη πορεία του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η εκδήλωση για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του ΕΒΕΑ έκλεισε με συναυλία του τενόρου Μάριου Φραγκούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση