GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι κερδίζουν όσοι κάνουν επαναρύθμιση με τις νέες 120 δόσεις

Χιλιάδες φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν οφειλές προς την εφορία μικρού και μεσαίου ...

Χιλιάδες φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν οφειλές προς την εφορία μικρού και μεσαίου ύψους σε μηνιαίες δόσεις περισσότερες έως και 50% και μικρότερες έως και 34% με τη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων που τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το δικαίωμα αυτό απέκτησαν και όσοι φορολογούμενοι έχουν ενταχθεί ήδη στην αρχική ρύθμιση των 120 δόσεων που τέθηκε σε ισχύ από τον Μάιο.

Ποιοι ευνοούνται

Όπως προκύπτει η νέα ρύθμιση επιτρέπει σε φορολογούμενους με εισοδήματα έτους 2017 έως και 20.000 ευρώ την εξόφληση μικρού και μέτριου ύψους οφειλών τους προς την εφορία σε μηνιαίες δόσεις περισσότερες έως και 50% και σε ποσά μειωμένα έως και 34% σε σύγκριση με την αρχική ρύθμιση.

Ο λόγος για τον οποίο σε κάθε περίπτωση μικρού ή μετρίου χρέους προκύπτουν τόσο μεγάλες διαφορές στον αριθμό και τα ποσά των δόσεων είναι ότι με τη νέα βελτιωμένη ρύθμιση, το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης μειώθηκε από τα 30 στα 20 ευρώ. Η τροποποίηση αυτή ευνοεί κυρίως όσους είχαν το 2017 ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ και οφείλουν στην εφορία ποσά από 2.400 έως 3.600 ευρώ, καθώς τους επιτρέπει να εξοφλήσουν τα χρέη τους αυτά σε 120 μηνιαίες δόσεις των 20-30 ευρώ έκαστη. Ευνοημένοι όμως είναι και οι μικροοφιελέτες με χρέη έως 2.400 ευρώ, καθώς με την καθιέρωση της ελάχιστης μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ αυξάνεται αυτόματα, κατά μεγάλο ποσοστό, ο αριθμός των δόσεων στις οποίες θα μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Για παράδειγμα, οφειλέτης ποσού 200 ευρώ μπορεί να την εξοφλήσει σε 10 μηνιαίες δόσεις των 20 ευρώ έκαστη, ενώ με το ισχύον μέχρι πρότινος καθεστώς της αρχικής ρύθμισης, επιτρεπόταν να εξοφλήσει την οφειλή σε 7 δόσεις, εκ των οποίων οι έξι πρώτες των 30 ευρώ και η τελευταία των 10 ευρώ. Επίσης οφειλέτης ποσού 2.000 ευρώ μπορεί να ξεχρεώσει πλέον σε 100 δόσεις των 20 ευρώ έκαστη ενώ με το ισχύον μέχρι πρότινος καθεστώς υποχρεούταν να αποπληρώσει την οφειλή του σε 66 μηνιαίες δόσεις των 30,30 ευρώ έκαστη.

Με πληροφορίες από εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση