GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας - Πώς έλαβε τέλος ο εφιάλτης 13χρονης μαθήτριας

Τον εφιάλτη έζησε μία 13χρονη μαθήτρια από τη Θράκη, που έπεσε θύμα αδίστακτου άνδρα, ο οποίος την προσέγγισε μέσω social media και κ...

Τον εφιάλτη έζησε μία 13χρονη μαθήτρια από τη Θράκη, που έπεσε θύμα αδίστακτου άνδρα, ο οποίος την προσέγγισε μέσω social media και κατάφερε να της αποσπάσει φωτογραφίες και βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο, αφού πρώτα την απείλησε.

Την υπόθεση εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από σχετική καταγγελία που έκανε η μητέρα της ανήλικης σε αστυνομική υπηρεσία στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και με την απειλή ότι θα δημοσιοποιήσει άσεμνη φωτογραφία ανήλικης που δήθεν κατείχε, κατάφερε να αποσπάσει από την ανήλικη φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με την τεχνική συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε άμεση ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης και κατόπιν επικοινωνίας με τον διαχειριστή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και τις εμπλεκόμενες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη. Πρόκειται για έναν 28χρονο Έλληνα, ο οποίος διαμένει στην Αττική, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθως το προανακριτικό υλικό διαβιβάστηκε, λόγω αρμοδιότητας, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικοί της οποίας πραγματοποίησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην οικία του ημεδαπού.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα με τις αντίστοιχες κάρτες SIM, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων και παράνομη βία, μέσω διαδικτύου και υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση