GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο...

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο 31 χλμ ανατολικά, βορειοανατολικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται σε 14,6 χλμ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η σεισμική δόνηση ήταν 3,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο 8 χλμ ανατολικά της Νέας Μάκρης. Το εστιακό βάθος ήταν 15 χλμ.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Ήταν επιφανειακός σεισμός - Από εκείνους που γίνονται συνήθως στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

"Ο σεισμός ήταν 3,8 Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 8-10 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Μάκρης, στον νότιο Ευβοϊκό Κόλπο και γι' αυτό έγινε αισθητός περισσότερο στην ανατολική Αττική" είπε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ1 για τη σεισμική δόνηση που έγινε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "ήταν επιφανειακός σεισμός. Πιστεύω ότι είναι από εκείνους που γίνονται συνήθως στον ελλαδικό χώρο. Νομίζω ότι δεν δημιουργείται ιδιαίτερο πρόβλημα και ιδιαίτερη ανησυχία, όπως φαίνεται και από την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση