GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ στην Ισπανία: 44χρονος σκότωσε την πρώην σύζυγό του, τη μητέρα της και την αδελφή της μπροστά στα μάτια των παιδιών του - ΦΩΤΟ

Η τριπλή δολοφονία που διέπραξε σήμερα ένας άνδρας, ο οποίος σκότωσε την πρώην σύζυγό του, την πρώην κουνιάδα του και την πρώην πεθερ...

Η τριπλή δολοφονία που διέπραξε σήμερα ένας άνδρας, ο οποίος σκότωσε την πρώην σύζυγό του, την πρώην κουνιάδα του και την πρώην πεθερά του μπροστά στα παιδιά του ηλικίας 4 και 7 ετών, προκάλεσε σοκ στην Ισπανία.

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην πόλη Βάλχα, στη Γαλικία (βορειοδυτικά).

Ο 44χρονος άνδρας, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία του διαζυγίου με τη σύζυγό του, πυροβόλησε και σκότωσε την 39χρονη γυναίκα, ενώ εκείνη ετοιμαζόταν να πάει τα παιδιά τους στο σχολείο. Κατόπιν, δολοφόνησε με τον ίδιο τρόπο την αδελφή της και τη μητέρα της, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την περιφέρεια της Γαλικίας.

Οι τρεις φόνοι «διαπράχθηκαν μπροστά» στα παιδιά του ζευγαριού, διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ο Χαβιέρ Λοσάδα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γαλικίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο άνδρας τράπηκε σε φυγή προτού παραδοθεί τελικά στις αρχές.

Κατά το παρελθόν, η σύζυγός του δεν είχε καταθέσει καμία μήνυση σε βάρος του, σύμφωνα με τον Ισπανό αξιωματούχο.

Το τριπλό φονικό προκάλεσε την έντονη καταδίκη, ιδίως εκ μέρους της πολιτικής τάξης, σε μια χώρα όπου η μάχη εναντίον της ενδοοικογενειακής βίας έχει αναχθεί σε εθνικό στόχο, μετά την υιοθέτηση ενός νόμου κατά της βίας εναντίον των γυναικών το 2004.

«Φοβερό. Τρεις γυναίκες της ίδιας οικογένειας δολοφονήθηκαν (…), θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Δεν θα σταματήσουμε προτού βάλουμε τέλος στον εγκληματικό σωβινισμό που σφαγιάζει τις γυναίκες» έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ.

Σαράντα μία γυναίκες έχουν δολοφονηθεί φέτος στην Ισπανία από τον σύντροφό τους ή τον πρώην σύντροφό τους, σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση. Το 2018 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 48.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση