GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρύθμιση - ανάσα για φόρο κληρονομιάς και γονικές παροχές: Εξόφληση σε έως 48 δόσεις - Όλες οι λεπτομέρειες

Φρένο στις αποποιήσεις κληρονομιών επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών με τη νέα, βελτιωμένη "πάγια ρύθμιση" φορολο...

Φρένο στις αποποιήσεις κληρονομιών επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών με τη νέα, βελτιωμένη "πάγια ρύθμιση" φορολογικών οφειλών που προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Ελεύθερου Τύπου", η νέα αυτή ρύθμιση θα παρέχει τη δυνατότητα εξόφλησης των φόρων κληρονομιάς με άκρως ευνοϊκούς όρους οι οποίοι ουδέποτε ίσχυσαν κατά το παρελθόν, επιτρέποντας σε πολλούς φορολογούμενους να απαλλαγούν από δυσβάστακτα οικονομικά βάρη, πληρώνοντας σταδιακά με χαμηλά ποσά μηνιαίων δόσεων, τις οφειλές που προκύπτουν από την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα με τη νέα ρύθμιση, οι οφειλές από φόρους κληρονομιάς θα είναι δυνατόν να εξοφλούνται έως και σε 48 δόσεις υπό τον περιορισμό ότι το ποσό της κάθε δόσης δεν θα μπορεί να είναι χαμηλότερο των 15 ευρώ. Με το ισχύον σήμερα καθεστώς οι φόροι κληρονομιών μπορούν να εξοφληθούν είτε άτοκα σε 12 μηνιαίες δόσεις, καθεμία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 500 ευρώ ή σε 24 μηνιαίες δόσεις, με ετήσιο επιτόκιο 5% και με το ελάχιστο ποσό κάθε δόσης να έχει οριστεί στα 15 ευρώ.

Προϋπόθεση για να ισχύσει το ανώτατο όριο των 48 μηνιαίων δόσεων θα είναι ο οφειλέτης να έχει ετήσιο πραγματικό εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που το πραγματικό ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα προκύπτει με βάση κλίμακα ποσοστών που θα εφαρμόζονται επί του εισοδήματος αυτού και θα καθορίζουν το ποσό των καταβολών που θα μπορεί να πραγματοποιεί ο οφειλέτης σε ετήσια βάση.

Στη συνέχεια το ποσό των καταβολών σε ετήσια βάση θα διαιρείται με το 12 και έτσι θα προκύπτει το μηνιαίο ποσό καταβολής. Κατόπιν, με διαίρεση της ρυθμιζόμενης οφειλής δια του μηνιαίου ποσού καταβολής θα διαμορφώνεται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων, ο οποίος θα μπορεί να φτάνει έως και τις 48.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση