GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: Όσοι κλείσουν την “Πτολεμαΐδα 5” ανοίγουν τον δρόμο για εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή

Απειλές εκτόξευσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης σε δηλώσεις του από την Πτολεμαΐδα, προειδοποιώντας πως «όσοι κλείσουν την ‘...

Απειλές εκτόξευσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης σε δηλώσεις του από την Πτολεμαΐδα, προειδοποιώντας πως «όσοι κλείσουν την ‘Πτολεμαΐδα 5’ ανοίγουν ταυτόχρονα τον δρόμο για εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή».

Μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΗ με τον υφυπουργό Ενέργειας, Γεράσιμο Θωμά, στην Πτολεμαΐδα και με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού, ο κ. Αδαμίδης επεσήμανε ότι «η συγκεκριμένη απόφαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και ούτε ταιριάζει στο μοντέλο της χώρας» και πρόσθεσε ότι «η εμμονή να κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες 10 χρόνια νωρίτερα απ’ ότι στη Γερμανία, κλείνει το μάτι στα ιδιωτικά συμφέροντα και το φυσικό αέριο».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι για την υπό κατασκευή μονάδα της Πτολεμαΐδας που ολοκληρώνεται το 2021, «έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 1 δις ευρώ, έχουν δοθεί στους κατοίκους για τις απαλλοτριώσεις της Ποντοκώμης 150 εκατ. ευρώ και χρήματα για άλλες απαλλοτριώσεις αγροτικών εκτάσεων και ενώ έχουν γίνει όλα τα παραπάνω, δεν γίνεται να μην ολοκληρωθεί το έργο της ‘Πτολεμαΐδας 5’ που θα αποτελούσε την ναυαρχίδα της ΔΕΗ».

Αναφερόμενος στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, και τις δηλώσεις του ότι η κατασκευή της νέας μονάδας ήταν ένα λάθος, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ τόνισε ότι «αυτές οι αιτιάσεις αφορούν την τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που δεν φρόντισε να πάρει δωρεάν δικαιώματα ρύπων, τα οποία είχε ανάγκη η εταιρία».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υπογράμμισε ότι «η νέα μονάδα δεν κατασκευάστηκε για να ικανοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής, αλλά για εθνικούς και εμπορικούς λόγους και ότι θα έβγαζε τα χρήματα της επένδυσης». Κατέληξε λέγοντας «ας το ξανασκεφτούν κάποιοι γιατί το κλείσιμο της ανοίγει τον δρόμο για την εξεταστική επιτροπή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση