GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παίρνουν πίσω τους τίτλους του Χάρι και της Μέγκαν; - BINTEO

Υπό διαβούλευση έρχεται στο κοινοτικό συμβούλιο του Μπράιτον μία αίτηση που φέρει περισσότερες από 1,700 υπογραφές κατά την οποία οι ...

Υπό διαβούλευση έρχεται στο κοινοτικό συμβούλιο του Μπράιτον μία αίτηση που φέρει περισσότερες από 1,700 υπογραφές κατά την οποία οι πολίτες ζητούν να καταργηθούν οι τίτλοι "Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ" από τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της καμπάνιας, Τσαρλς Ρος οι τίτλοι του πριγκιπικού ζεύγους είναι ανήθικοι και δείχνουν ασέβεια στην κομητεία του Ιστ Σάσεξ. Από τον Ιούλιο που ξεκίνησε η καμπάνια έως σήμερα η σχετική αίτηση ξεπέρασε τις 1.700 υπογραφές, ενώ προκειμένου να έρθει στο συμβούλιο για διαβούλευση χρειάζονταν 1.250 υπογραφές, και αυτό θα συμβεί στις 24 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται στην αίτηση το συμβούλιο πρέπει να αποδεχθεί ότι όλοι οι βασιλικοί τίτλοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στα έγγραφα και σε όλες τις διαδικασίες γιατί είναι κάτι εντελώς αντιδημοκρατικό και συμβολικό της καταπίεσης του γενικού κοινού από την πλούσια ελίτ.

Επίσης, σύμφωνα με την αίτηση, το συμβούλιο καλείται να μην προσκαλεί ή ψυχαγωγεί το ζευγάρι που παντρεύτηκε στο Ουίνσδορ στις 18 Μαΐου 2018. Πάντως, το συμβούλιο δεν μπορεί να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους από τον Χάρι και τη Μέγκαν, καθώς δόθηκαν από τη βασίλισσα. Απλώς, οι διοργανωτές της κίνησης αυτής ζητούν να μην αποκαλούνται "Σάσεξ" στα επίσημα έγγραφα.

Το ζευγάρι επισκέφθηκε το Σάσεξ τον περασμένο Οκτώβριο όπου έγινε δεκτό με ενθουσιασμό με τον βουλευτή του Χόουβ, Πίτερ Κάιλ να τους επαινεί που αντανακλούν την ποικιλομορφία του Μπράιτον που αποτελούν "εξαιρετικό παράδειγμα".

Στην αίτηση που συντάχθηκε την 1η Ιουλίου αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Υπογράφουμε αίτηση προς το Συμβούλιο του Μπράιτον και του Χόουβ ζητώντας να απορριφθεί η χρήση των τίτλων "Δούκας του Σάσεξ" και "Δούκισσα του Σάσεξ" από τους Χένρι Ουίνδσορ και Ρέιτσελ Μέγκαν Μαρκλ ως ανήθικους και ασεβείς προς την κομητεία του Ιστ Σάσεξ. Ως κάτοικοι του Μπράιτον και του Χόουβ ζητούμε από το Συμβούλιο να μην αναφέρεται σ' αυτούς τους ιδιώτες με αυτούς τους τίτλους τους οποίους πιστεύουμε ότι είναι αντιδημοκρατικοί και συμβολικοί της καταπίεσης του γενικού κοινού από την πλούσια ελίτ. Ούτε το Συμβούλιο του Μπράιτον να τους καλεί ή να τους ψυχαγωγεί ούτε να τους προσφέρει οποιαδήποτε φιλοξενία ή τιμές πάνω και πέρα από οποιοδήποτε συνηθισμένο μέλος του κοινού".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση