GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανελλήνιο σοκ από τον αιφνίδιο θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: Σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά με τα τραγούδια του - Συγκλονίζουν οι αποχαιρετισμοί - ΦΩΤΟ

Στη γειτονιά των Αγγέλων ανήκει πλέον και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών στο σπίτι του στον Πτελεό Μ...

Στη γειτονιά των Αγγέλων ανήκει πλέον και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας.

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός διέμενε τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο, όπου έδωσε συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο δημοτικό θέατρο. Αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία εμφάνισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του η κόρη του στο σπίτι του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου τα ξημερώματα, έπειτα από καρδιακή προσβολή που πιθανότητα που υπέστη στη διάρκεια της νύχτας, όπως αναφέρει και το e-thessalia.gr.

Για αύριο ήταν προγραμματισμένη η συναυλία στο Ηρώδειο, όπου θα τραγουδούσαν για τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» η οποία ακυρώθηκε.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του με νέα ανάρτηση στο Facebook. Καλεί επίσης, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση "Μαζί για το παιδί".

Ποιος ήταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική καθώς σε ηλικία 6 ετών αρχίζει τα μαθήματα πιάνου για έναν μόλις χρόνο.

Σε ηλικία 9 ετών αγόρασε τον πρώτο του δίσκο, το Help των Beattles. Σε τρία χρόνια ανακάλυψε το Revolver, και πάλι των Beattles. Η πρώτη δουλειά που έκανε ήταν στην αποθήκη της δισκογραφικής εταιρείας Μίνως Μάτσας και Υιός, αλλά η ασυνέπεια στο ωράριο της εταιρείας υπήρξε η αιτία που τον έδιωξαν (συμπτωματικά τα προσωπικά του άλμπουμ κυκλοφορούν από τη MINOS-EMI). Το σχολείο το είχε σταματήσει προ πολλού, γιατί δεν τα πήγαινε καλά στα μαθήματα, αλλά και γιατί είχε τσακωθεί μ' ένα καθηγητή του, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από όλα τα γυμνάσια! Ακολούθησαν δεκάδες δουλειές, όπως μπάρμαν, παρκαδόρος, σερβιτόρος σε καφετέρια και πολλές άλλες. Στον στρατό υπηρέτησε 14 μήνες σαν προστάτης (και άλλους 5-6 μήνες φυλακή).

Μόλις απολύθηκε από το στρατό αρχίζει να τραγουδά αντάρτικα τραγούδια με τον Πάνο Τζαβέλα στη ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ. Η εποχή που τα αντάρτικα ήταν της μόδας είχε περάσει, όμως ήταν μια αρχή. Είχε φτάσει 20 χρονών και γεννήθηκε η ιδέα των P.L.J. Το ξεκίνημα έγινε από τον ίδιο και τον Παύλο Κικριλή. Αυτός με τη σειρά του έφερε τον Τάκη Βασαλάκη και το συγκρότημα ήταν έτοιμο! Με την προσθήκη του Αντώνη Μιτζέλου στην κιθάρα οι P.L.J. ξεκίνησαν για τη Γαλλία με σκοπό μια διεθνή καριέρα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά, όμως το 1982 κυκλοφόρησε το «Armageddon» από την Polygram, με παραγωγό τον Γιάννη Δουλάμη, με τον οποίο και έγιναν όλοι οι δίσκοι του συγκροτήματος. Το «Αrmageddon» ήταν βασισμένο στην Παλαιά Διαθήκη και η συνθετική ιδέα είχε τη βάση της στην Αποκάλυψη του Ιωάννη.

Στον Λαυρέντη άρεσε η ενασχόληση με θρησκευτικά θέματα, ενώ είχε κάνει και μαθήματα θρησκευτικής μουσικής και ψαλμωδίες στη Μονή Πετράκη. Την εποχή εκείνη όμως το rock που προωθούσε το συγκρότημα δεν είχε τόση απήχηση. Είναι περίεργο το γεγονός ότι όταν πρόσφατα το «Armageddon» βγήκε σε CD, θεωρήθηκε ως ένας από τους καλύτερους ελληνικούς rock δίσκους. Η απογοήτευση έκανε το συγκρότημα να στραφεί σε ελληνικό στίχο, και έτσι το 1983 βγήκε ο 2ος δίσκος του συγκροτήματος. Τότε το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Τερμίτες (υπάρχει ένα τραγούδι με αυτόν τον τίτλο στον 2ο δίσκο), όνομα που θύμιζε Beattles (σκαθάρια).

Ο 3ος δίσκος ήταν αυτός που κάνει τους πάντες να ενδιαφερθούν για τους Τερμίτες, το 1984. Με τίτλο «αμαρτωλή Μαρία» και με τον Γιώργο Νταλάρα να συμμετέχει στα τραγούδια «Αρκούδες και σκόνη», ο δίσκος πούλησε χιλιάδες αντίτυπα και ακολούθησαν εμφανίσεις, συναυλίες και άλλα.

Τον Σεπτέμβριο του '86 κυκλοφόρησε το τέταρτο album, με τίτλο «Τσιμεντένια τρένα», από τη Virgin. Περιείχε τραγούδια όπως τη «Σκληρή μουσική», και το «Ούτε με γνωρίζεις, ούτε σε γνωρίζω» με τη συμμετοχή της Σοφίας Βόσσου και της Φλέρυ Νταντωνάκη. Στο πιάνο ήταν ο Γιάννης Μπαχ-Σπυρόπουλος, ενώ στα ντραμς ο Φίλιππος Σπυρόπουλος.

Τελευταίο studio album των Τερμιτών ήταν το «Περιμένοντας τη βροχή», που κυκλοφόρησε το 1988 με τραγούδια όπως το «Πόσο σε θέλω», «Πάρε με από 'δω» και άλλα. Με το album «Τσιμεντένιο κοντσέρτο», ζωντανά ηχογραφημένο από μια καταπληκτική συναυλία στον Λυκαβηττό όπου και συμμετείχε πλειάδα καλλιτεχνών, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Σοφία Βόσσου, ο Αντώνης Βαρδής (με τον οποίο ο Λαυρέντης τραγούδησε το «Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα» και οι Κατσιμιχαίοι, έκλεισε ο κύκλος των Τερμιτών.

Το 1989 λοιπόν, ξεκίνησε η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής ταυτόχρονα. Πρώτο album «Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ» από τη MINOS-EMI, σε στίχους του Μιχάλη Μαρματάκη που έγραφε στίχους και για τους Τερμίτες.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1991, κυκλοφόρησε το «Διδυμότειχο Blues», το οποίο έγινε χρυσός δίσκος. Ο Γιώργος Νταλάρας συμμετείχε στο ομώνυμο τραγούδι. Οι στίχοι των: Γιάννη Μπαχ-Σπυρόπουλου, Αφροδίτης Μάνου, Γιάννη Προεστάκη, Σάββα Πασχαλίδη και Χάρη Καφετζόπουλου.

Στη συνέχεια το 1993 κυκλοφόρησε το «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα». Δέκα κομμάτια, τα οκτώ σε μουσική του Λαυρέντη, σε στίχους Λίνας Δημοπούλου, Μιχάλη Γκανά, Έλενας Ζερβού, Κώστα Καρυστινού, Άκου Δασκαλόπουλου. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη συμμετείχε στο «Μικρασιάτικο» και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο «Να δεις τι σου 'χω για μετά».

Ο Λαυρέντης είχε ήδη ξεκινήσει κοινές καλλιτεχνικές εμφανίσεις με τον Διονύση Τσακνή, οι οποίες και αποτυπώθηκαν δισκογραφικά στο album «Η νύχτα θα το πει», σε ζωντανή ηχογράφηση από τη συναυλία στον Λυκαβηττό στις 6 Σεπτεμβρίου 1993 και από τις εμφανίσεις στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 1994 στο ΜΕΤΡΟ. Ο Λαυρέντης και ο Διονύσης ήταν πλέον ένα αχώριστο δίδυμο (έγιναν και κουμπάροι) σε κάθε live εμφάνιση τους.

Το 1995 κυκλοφόρησε ο δίσκος (CD πλέον) «Παράθυρα που κούρασε η Θέα». Ένας από τους καλύτερους δίσκους του Λαυρέντη, ο οποίος όμως δεν είχε και ανάλογη εμπορική επιτυχία. Συμμετείχε ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος και η Ελισάβετ Καρατσόλη. Κατόπιν, σε λιγότερο από 2 χρόνια, κυκλοφόρησε μέσα στο 1996 το «Παυσίλυπον». Ένα album-σταθμός που αγαπήθηκε πάρα πολύ, παρουσιάζοντας πολύ μεγάλες πωλήσεις.

Η μουσική πάντα του Λαυρέντη (η ΑΠΟΥΣΙΑ είναι γραμμένη από τον Μίλτο Πασχαλίδη) και οι στίχοι του Ισαάκ Σούση, του Γιώργου Οικονομέα και της Λίνας Δημοπούλου. Τους στίχους στο ομώνυμο τραγούδι έγραψε ο Νίκος Τσακνής, αδερφός του Διονύση. Συμμετέχουν οι Πυξ Λαξ στο «ένας Τούρκος στο Παρίσι», ο Μπάμπης Στόκας (τραγουδιστής των Πυξ Λαξ) στο «Νότο», καθώς και ο Δημήτρης Μητροπάνος στα «Κίτρινα Βράδια».

Έπειτα από δυόμισι και πλέον χρόνια δισκογραφικής απουσίας (συμμετείχε μόνο σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών κατά την περίοδο αυτή) ο Λαυρέντης επέστρεψε τον Ιούνιο του 1999 με το νέο του CD, «Έτσι δραπετεύω απ' τις παρέες». Η μουσική στα 8 από τα 11 τραγούδια ήταν του Λαυρέντη, με ένα τραγούδι του Lucio Battisti (από τους αγαπημένους του καλλιτέχνες), ένα του Vasco Rossi και ένα του Δημήτρη Βασαλάκη (από τους Τερμίτες). Στο album αυτό συμμετείχε ο Διονύσης Σαββόπουλος, στο τραγούδι «και τι ζητάω».

Η συνέχεια το ίδιο σημαντική. Ο Λαυρέντης έγραψε μουσική για την ταινία "Ένας κι ένας" και αφού έγραψε τη μουσική σε πολλά τραγούδια του 2πλου CD του Γ.Νταλάρα, έβγαλε τον επόμενο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Το διάλειμμα κρατάει δυο ζωές". Σημαντική στιγμή του δίσκου η συνεργασία με τον Angelo Branduardi. Επόμενη δισκογραφική δουλειά του Λαυρέντη, το single με τη μουσική της ταινίας "Εφάπαξ" όπου τραγουδούσε ο Γιάννης Κότσιρας (για τον οποίο έγραψε και τη μουσική για το CD Ξύλινο Αλογάκι).

Τελευταία του προσωπική δουλειά ήταν το CD "Στο αφιερώνω", ενώ συμμετείχε και στον δίσκο "Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ", που ουσιαστικά αποτελούσε το πρόγραμμα των Μαχαιρίτσα, Τσακνή και Πλιάτσικα στον Σταυρό του Νότου.

Εκτός από τη δισκογραφική δραστηριότητα, τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον Διονύση Τσακνή, "όργωνε" την Ελλάδα τα καλοκαίρια, δίνοντας συναυλίες σε όλη την επικράτεια. Παράλληλα, το ίδιο πάντα δίδυμο, κάνει και επιλεγμένες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εκτός από τον Διονύση, ο Λαυρέντης είχε συνεργαστεί με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου κ.ά. Το περσινό καλοκαίρι έδωσε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και την Κύπρο με τον Χρήστο Θηβαίο.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Μαχαιρίτσας έχει μείνει πιστός στον χώρο του καλού ελληνικού τραγουδιού, με συνέπεια και σημαντική παρουσία.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε δηλώσει επανειλημμένα πως είναι οπαδός της Νίκης Βόλου.

Σοβαρή καταγγελία από την ΠΟΕΔΗΝ για τον θάνατο του Μαχαιρίτσα

Επιτακτική είναι η ανάγκη για την κάλυψη των Κέντρων Υγείας της χώρας με ασθενοφόρα, τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός με αφορμή τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού που απέχει 22χλμ από το Πτελεό Μαγνησίας όπου βρισκόταν ο αγαπημένος τραγουδοποιός δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Ενώ η κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε στις 4.27 π.μ , χρειάστηκε να μεταβεί ασθενοφόρο από τον Βόλο που βρίσκεται 70 χλμ μακριά από την περιοχή, με αποτέλεσμα να φτάσει αργά στο νοσοκομείο.

H ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν τραγικές ελλείψεις στο εθνικό σύστημα Υγείας, με αφορμή τον θάνατο του δημοφιλούς τραγουδιστή Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Συγκεκριμένα καταγγέλλονται ελλείψεις οχημάτων και προσωπικού στις δομές της περιοχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους και επισκέπτες.

Για την περίπτωση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα τονίζεται πως «εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για μια ακόμη φορά δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού Βόλου. Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δεν είχε βάρδια» αναφέρει σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεού Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί της Δευτέρας. Κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε αμέσως αλλά όχι από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, που απέχει 30 χιλιόμετρα από τον Πτελεί αλλά από τον Βόλο! Με δεδομένο ότι η απόσταση είναι 70 χιλιόμετρα και ότι μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι επαρχιακός δρόμος αντιλαμβάνεται κάποιος εύκολα τον άθλο που έπρεπε να φέρουν εις πέρας οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Το ασθενοφόρο έφτασε στον Πτελεό και στο σπίτι του καλλιτέχνη περίπου 45 λεπτά περίπου μετά την κλήση, δηλαδή περίπου στις 05:15. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν επανήλθε.

«Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειωτέον πως στο ΕΚΑΒ Βόλου είναι διαθέσιμα ανά οκτάωρο τρία αθενοφόρα τα οποία κατά την ΠΟΕΔΗΝ δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών καθώς οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες. «Όταν δεν διαθέτουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας και καλούν ασθενοφόρο από το σταθμό του ΕΚΑΒ Βόλου οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες. Πόσα τραγικά περιστατικά πρέπει να συμβούν για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με πληρώματα ασθενοφόρου;»

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση

Το ΕΚΑΒ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικάμε τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ:

«Σχετικά με το τραγικό συμβάν του θανάτου του τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στην Υπηρεσία μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στον Βόλο δέχτηκε κλήση στις 04:27 τα ξημερώματα της 9/9/2019 για την περιοχή Πτελέος Μαγνησίας.

Η κλήση διαβιβάστηκε σε Κινητή Μονάδα με Ιατρό (Κ.Ι.Μ.), η οποία αφίχθη στο σημείο στις 05:10. Η Ιατρός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας διαπίστωσε το θάνατο του τραγουδοποιού και μάλιστα διαπίστωσε ότι παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του.

Ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06:18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου.

Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του».

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Δύο ώρες στο στούντιο του Realfm 97,8 με τον Νίκο Χατζηνικολάου

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε παραχωρήσει μια δίωρη συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm 97,8.

Βρέθηκε στο στούντιο του Realfm 97,8 τον Φεβρουάριο του 2008 και μίλησε για τη συμπλήρωση 20 ετών καριέρας, με αφορμή το CD "Τόσα χρόνια μια ανάσα", που είχε κυκλοφορήσει εκείνη την εποχή.

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός, σε μια κατάθεση ψυχής, είχε αναφερθεί στα παιδικά του χρόνια, τις πρώτες δουλειές που έκανε πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική και μπει στον χώρο της δισκογραφίας, καθώς και την εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί στο παρελθόν. Είχε μιλήσει επίσης για τις συναυλίες και τα τραγούδια που αγάπησε ο κόσμος, τις ξεχωριστές συνεργασίες που είχε, αλλά και για τη στενή φιλία του με τον Διονύση Τσακνή.

Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης:

"Έχω γράψει τραγούδια ειδικά αφιερωμένα στην κόρη μου. Αν γεννηθεί ένα παιδί συνειδητοποιείς ότι το σπουδαιότερο πράγμα που έχεις κάνει είναι αυτό, όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται αυτό"

"Κόπηκε λίγο απότομα η πορεία μου σαν μαθητής, έριξα ένα τσόκαρο στο κεφάλι ενός καθηγητή. Έκανα διάφορα, δεν ήταν να συνεχιστεί η καριέρα μου σαν μαθητής. Τη μία χρονιά πήρα τα βιβλία και ξαναπήγα το Πάσχα, δεν θα ξαναπήγαινα αν δεν με έπιανε η μάνα μου να παίζω μπάσκετ. Δεν ξέρω αν θα το ξανάκανα, δεν ήταν το μυαλό μου στο κεφάλι εκείνη την εποχή".

"Τα ναρκωτικά θέριζαν δίπλα μου. Ήμουν μπλεγμένος, όχι χοντρά, με τα ναρκωτικά, όπως όλοι οι πιτσιρικάδες της εποχής. Έχω χάσει 15 φίλους, όπως ο Σιδηρόπουλος. Μαύρα και τέτοια ήταν σε ημερήσια διάταξη. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος μου τρόμος για τα παιδιά όλου του κόσμου".

"Ξεκίνησα στην αποθήκη της ΜΙΝΟS, ήμουν παρκαδόρος, είχαμε μαγαζί στη Μύκονο όπου πήγαινα τα καλοκαίρια και έκανα τον πωλητή, έκανα τα πάντα. Μετά, μπάρμαν, οικοδομή...".

"Ήμουν κοπρίτης και ήθελα να κάνω τα πράγματα όπως ήθελα εγώ. Ένας άνθρωπος που δεν σκεφτόταν τις συνέπειες".

Ακούστε το πρώτο μέρος:

Ακούστε το δεύτερο μέρος:

Ακούστε το τρίτο μέρος:

Ακούστε το τέταρτο μέρος:

Το "αντίο" των καλλιτεχνών και πολιτικών στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Συγκλονισμένοι είναι οι φίλοι, συνάδελφοι, πολιτικοί αλλά και θαυμαστές του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα από τον θάνατο του αγαπημένου τους φίλου και καλλιτέχνη.

Ο Γιάννης Κότσιρας έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook "Όχι ρε φίλε... Όχι...", αναρτώντας και το βίντεο με το τραγούδι "Εφάπαξ", το οποίο είχαν πει μαζί, ενώ τη μουσική είχε υπογράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση