GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Όσο είδαμε εμείς τον Τραμπ άλλο τόσο τον είδε ο Μητσοτάκης - ΒΙΝΤΕΟ

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζοντας...

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζοντας την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη.

“Όπως γνωρίζετε ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στη Σύνοδο του ΟΗΕ στις ΗΠΑ. Κεντρικός στόχος του ταξιδιού ήταν η συνάντηση -που δεν έγινε- με τον πρόεδρο των ΗΠΑ”, είπε ο κ. Τσίπρας και σχολίασε "όσο τον είδαμε εμείς τον Ντόναλντ Τραμπ άλλο τόσο τον είδε και ο κ. Μητσοτάκης".

“Εντάξει, δεν λέω, περίμενε υπομονετικά πάνω από καμιά ώρα στη σειρά μαζί δεκάδες άλλους στη δεξίωση του προεδρικού ζεύγους το επόμενο βράδυ, προκειμένου να έχει την ευκαιρία για 20'' να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του, μετά συζύγων. Τον είδε, αλλά συνάντηση δεν έκανε”, είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, “φανταστείτε να είχε συμβεί αυτό σε μένα, ποιοι θα ήταν οι τίτλοι των γνωστών εφημερίδων και ποια τα σχόλια στα δελτία ειδήσεων”.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι “για πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας Πρωθυπουργός, σε συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν θέτει το ζήτημα της ανάγκης άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Και το χειρότερο: Δεν θέτει θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων γεωτρήσεων”.

“Σας καλώ να αναρωτηθείτε τι ακριβώς θα γινόταν αν συναντούσα τον Ερντογάν σε μια στιγμή που κορυφώνει ρητορικές απειλές, αλλά και έμπρακτες παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας και συζητάγαμε μόνο για Θράκη και Χάλκη”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι “οι διαπρύσιοι υπερασπιστές των εθνικών μας συμφερόντων εξαντλήθηκαν να παριστάνουν τους Μακεδονομάχους την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και τώρα που έβγαλαν τη ΝΔ στην κυβέρνηση, γιατί αυτός ήταν ο στόχος, κατέβηκαν από τον Βουκεφάλα και βγάλανε τις περικεφαλαίες”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε στη συνέχεια ότι “οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε με νηφαλιότητα τα εθνικά μας θέματα. Αλλά νηφαλιότητα δεν σημαίνει και απάθεια. Δεν σημαίνει πλήρης αδράνεια. Δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, σιωπή”.

Επιπλέον, άσκησε κριτική στον Πρωθυπουργό και για την αναφορά που έκανε σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη, σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι. “Ο κ. Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη μας υπενθύμισε: Ότι στο Μάτι είχαμε ένα ακραίο φαινόμενο και ότι η τραγωδία οφείλεται στη κλιματική αλλαγή. Ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα. Ότι το προσφυγικό είναι μια ευρύτερη γεωπολιτική κρίση”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση και για την οικονομία

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και επί των οικονομικών θεμάτων. “Μας υπενθύμισε, ότι η Ελλάδα με τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους που πέτυχε το 2018, έχει πλέον ένα καθαρό διάδρομο δεκαετίας. Συγχαίρω τον ‘Μητσοτάκη Νέας Υόρκης’. Είπε αυτά που έπρεπε στη Νέα Υόρκη, αν ήθελε να τον λάβουν στα σοβαρά οι συνομιλητές του”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: “Η κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει το μοντέλο που μας οδήγησε στη κρίση: Της παρασιτικής και κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, της ανασφάλειας και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους”.

“Από το γνωστό σύνθημα ‘ανάπτυξη για όλους’ έχουν αφαιρέσει την κοινωνική πλειοψηφία. Τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Έχει μείνει η ανάπτυξη και τα κέρδη για τους λίγους, τους δυνατούς, τους ευνοούμενους”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιστορική ευθύνη να μην διαψεύσουμε τις ελπίδες του 32% του ελληνικού λαού

Στην έναρξη της ομιλίας του και απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ιστορική, όπως είπε, ευθύνη “να εκπροσωπήσουμε τις προσδοκίες και να μην διαψεύσουμε τις ελπίδες του 32% του ελληνικού λαού που μας εμπιστεύτηκε ξανά”. Και τόνισε ότι η Κεντρική Επιτροπή “είναι αφιερωμένη στην έγκριση του οδικού χάρτη και των αναγκαίων βημάτων για τη μεγάλη καμπάνια διεύρυνσης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μαζικό δημοκρατικό, συμμετοχικό κόμμα της Αριστεράς".

Αναφερόμενος, δε, στο μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως “η απόφασή μας να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο, μαζικό, συμμετοχικό και δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, είναι μια απόφαση που αφορά πρωτίστως την ίδια την ελληνική κοινωνία. Τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων, των μισθωτών, των μικρομεσαίων, των μη προνομιούχων πολιτών".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση