GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρωπαϊκή Επιτροπή για Μόρια: Τραγικό γεγονός - Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τη βοήθειά μας στην Ελλάδα

Ως ένα “τραγικό γεγονός” χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα όσα συνέβησαν χθες στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια, εκφράζοντας την...

Ως ένα “τραγικό γεγονός” χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα όσα συνέβησαν χθες στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια, εκφράζοντας την ετοιμότητά της για την περαιτέρω υποστήριξη των ελληνικών αρχών, ώστε να αποσυμπιεστεί η κατάσταση.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα σημείωσε: «Η πυρκαγία που ξέσπασε στη Μόρια και που στοίχισε τη ζωή μιας γυναίκας και προκάλεσε τον τραυματισμό του παιδιού της είναι ένα τραγικό γεγονός για το οποίο λυπούμαστε βαθιά».

Η ίδια έκανε λόγο για «μη βιώσιμες συνθήκες» στα νησιά, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών τις τελευταίες εβδομάδες, που εντείνουν την ήδη μεγάλη πίεση και υπογράμμισε: «Η Επιτροπή παραμένει διαθέσιμη να υποστηρίξει τις ελληνικές αρχές κατεπειγόντως έτσι ώστε να εφαρμόσουν έκτακτα μέτρα για την αποσυμπίεση της κατάστασης».

Επιπλέον, χαιρέτισε τα μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με την «ικανότητα υποδοχής», δεδομένων των αυξημένων προσελεύσεων.

«Αυτά περιλαμβάνουν επιπλέον μεταφορές στην ενδοχώρα με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και χρηματοδότηση από την ΕΕ, αύξηση της ικανότητας υποδοχής στην ενδοχώρα καθώς και αύξηση των επιστροφών από τα νησιά, συμπεριλαμβανομένων των εθελοντικών επιστροφών», εξήγησε.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε επίσης ότι ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος θα ταξιδέψει την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ελλάδα και την Τουρκία με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Σεχόφερ και της Γαλλίας, Kριστόφ Καστανέρ προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα και τη συνεργασία με την Τουρκία για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τη βοήθειά μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τις ελληνικές αρχές που είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση της κατάστασης προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες», κατέληξε η Μ. Αντρέεβα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση