GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες καταγγελίες για το λούνα παρκ του τρόμου στον Αλμυρό Βόλου

Των Κ. Νικολόπουλου και Δ. Πανανού Δύο άγνωστα περιστατικά σοβαρών τραυματισμών στο παιχνίδι - παγίδα θανάτου του λούνα παρκ στον Αλμ...

Των Κ. Νικολόπουλου και Δ. Πανανού

Δύο άγνωστα περιστατικά σοβαρών τραυματισμών στο παιχνίδι - παγίδα θανάτου του λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου φέρνει στο φως η Realnews.

Στις 30 Αυγούστου η 13χρονη Σεράινα τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το σώμα της πετάχτηκε με δύναμη από μεγάλο ύψος στη βάση άλλου παιχνιδιού.

“Θα μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση της Σεράινας, της άτυχης κοπέλας που σκοτώθηκε στο ‘χαλί’. Από πέρυσι έλεγα ότι σε αυτό το λούνα παρκ θα γινόταν ατύχημα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα με τον χειρότερο τρόπο”, λέει στην Realnews η 17χρονη Αγγελική, μαθήτρια λυκείου, η οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο τραυματίστηκε στο ίδιο παιχνίδι στο παζάρι του Αλμυρού. Η καθιερωμένη βόλτα στη γνωστή εμποροπανήγυρη της περιοχής μετατράπηκε σε εφιάλτη, όταν μαζί με τις φίλες της επιχείρησε να ανέβει στο μοιραίο παιχνίδι που κόστισε τη ζωή στην άτυχη 13χρονη μαθήτρια πριν από λίγες εβδομάδες, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της και την τοπική κοινωνία.

Όπως διηγείται η Αγγελική, στις 23 Σεπτεμβρίου 2018 είχε πάει με τις συμμαθήτριές της στο παζάρι του Αλμυρού για να διασκεδάσουν. Είδαν το ‘χαλί’ και αποφάσισαν να ανέβουν, προκειμένου να νιώσουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη. Στην αρχή τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Το παιχνίδι είχε μόλις ξεκινήσει να κινείται, χωρίς ευτυχώς να έχει σηκωθεί ψηλά, όταν χωρίς λόγο η προστατευτική μπάρα απασφάλισε και χτύπησε στο κεφάλι την Αγγελική.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες, ενώ υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, καθώς είχε για πολλές μέρες έντονη ζαλάδα και ισχυρούς πονοκεφάλους.

“Για καιρό πίστευα ότι αυτό που έπαθα οφειλόταν σε μία άτυχη στιγμή. Μαθαίνοντας, όμως, για τον θάνατο της Σεράινας ταράχτηκα και στεναχωρήθηκα πολύ. Κατάλαβα ότι η ασφάλεια που υποτίθεται πως μας παρείχαν από την συγκεκριμένη επιχείρηση δεν υπήρχε και στη θέση του άτυχου κοριτσιού θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε”, αναφέρει στην Realnews η Αγγελική, η οποία χρειάστηκε να υποβληθεί σε οκτώ ράμματα μετά τον τραυματισμό της.

“Κανένας από τους υπεύθυνους του λούνα παρκ δεν ενδιαφέρθηκε για να δει πόσο σοβαρά είχε τραυματιστεί, αν ζαλίζεται ή αν πονάει. Το παιδί κατέβηκε τρέχοντας από το ‘χαλί’ και ο χειριστής δεν διέκοψε το παιχνίδι, θέτοντας σε κίνδυνο και τα υπόλοιπα παιδιά”, λέει η Ουρανία Παπαγεωργίου, μητέρα της Αγγελικής και συμπληρώνει: “Αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε αν η προστατευτική μπάρα άνοιγε την ώρα που το παιχνίδι βρισκόταν ψηλά στον αέρα. Δεν υπάρχουν κανόνες ασφαλείας στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Όλοι το γνωρίζαμε ότι κάποια στιγμή θα γίνει το κακό. Από πέρυσι φώναζα ότι κάποια μάνα θα έκλαιγε το παιδί της”.

Η μητέρα της Αγγελικής υποστηρίζει ότι τη λύση στην υπόθεση τραυματισμού της κόρης της θα δώσει η Δικαιοσύνη, καθώς έχει υποβάλει μήνυση. Είναι αποφασισμένη, μάλιστα, να συνεχίσει τον δικαστικό της αγώνα μέχρι τέλους.

Σοκαριστικά είναι τα όσα δηλώνει στην Realnews και η 32χρονη Σοφία, η οποία είχε ανέβει στο συγκεκριμένο παιχνίδι στο λούνα παρκ του Αλμυρού μία ημέρα πριν από τη μοιραία νύχτα που έχασε τη ζωή της η Σεράινα.

“Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Διαπίστωσα ότι η προστατευτική μπάρα είναι χαλαρή και ότι υπάρχει μεγάλο κενό από το σώμα μου. Έφευγα από το κάθισμα και βρισκόμουν στον αέρα. Ένιωθα ότι πετάω. Αμέσως είπα στον σύζυγό μου ότι φοβόμουν και του ζήτησα να με κρατήσει σφιχτά για να μην φύγω στο κενό”, αναφέρει η κ. Σοφία και προσθέτει:

“Το ‘χαλί’ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για μικρόσωμα άτομα ή για ανθρώπους που ζυγίζουν λίγα κιλά, γιατί υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα στην προστατευτική μπάρα και στο σώμα. Την επόμενη μέρα που έμαθα ότι σκοτώθηκε το κοριτσάκι έπαθα σοκ”.

Πηγή: Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση