GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτροχιάστηκε συρμός του μετρό στο Χονγκ Κονγκ - Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες - ΦΩΤΟ

Συρμός του μετρό εκτροχιάστηκε στο Χονγκ Κονγκ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και να προκληθούν προβλήματα ...

Συρμός του μετρό εκτροχιάστηκε στο Χονγκ Κονγκ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και να προκληθούν προβλήματα στο δίκτυο, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, τρία βαγόνια βγήκαν από τις ράγες στον σταθμό Χουνγκ Χομ, που βρίσκεται στη χερσόνησο Κοουλούν, σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο που ενώνει το Χονγκ Κονγκ με την ηπειρωτική Κίνα.

Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να βγουν από τα βαγόνια από μία σπασμένη πόρτα και να διασχίσουν τις ράγες της Ανατολικής Γραμμής για να βρεθούν σε ασφαλές σημείο. Περίπου 500 επιβάτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τον συρμό, ενώ οκτώ υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Η κυκλοφορία των τρένων διακόπηκε μεταξύ του Χουνγκ Χομ και του επόμενου σταθμού της γραμμής αυτής, η οποία φτάνει ως τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα, ενώ η κυκλοφορία σε όλο το δίκτυο πραγματοποιούνταν με πολύ βραδύτερους ρυθμούς, ανακοίνωσε η MTR Corporation, η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο μετρό του Χονγκ Κονγκ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία που προκάλεσε τον εκτροχιασμό. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το περιστατικό συνδέεται με την πολιτική κρίση που συγκλονίζει την πρώην βρετανική αποικία εδώ και τρεις μήνες.

Το δίκτυο του μετρό έχει γίνει επανειλημμένα στόχος των διαδηλωτών, αφού οι ακτιβιστές εξοργίστηκαν όταν η MTR αποφάσισε να κλείσει σταθμούς προκειμένου να εμποδίσει τις συγκεντρώσεις διαδηλωτών.

Τον Μάρτιο ένας συρμός του μετρό είχε εκτροχιαστεί και είχε πέσει πάνω σε άλλο τρένο στη διάρκεια δοκιμών για ένα νέο σύστημα σηματοδότησης. Οι δύο οδηγοί είχαν τραυματιστεί ελαφρά, όμως στους συρμούς δεν υπήρχαν επιβάτες.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, channelnewsasia.com

Πηγή ΦΩΤΟ: channelnewsasia.com/ SEELIFEHK via REUTERS, AFP/Anthony WALLACE, Twitter/@realHKer

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση