GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΚΕ: Να μειωθεί άμεσα και δραστικά η τιμή των καυσίμων για τον λαό

«Οι τελευταίες εξελίξεις αναδεικνύουν ότι η ενεργειακή φτώχεια του λαού και τα πανάκριβα καύσιμα είναι η άλλη όψη των τεράστιων κερδώ...

«Οι τελευταίες εξελίξεις αναδεικνύουν ότι η ενεργειακή φτώχεια του λαού και τα πανάκριβα καύσιμα είναι η άλλη όψη των τεράστιων κερδών των μονοπωλιακών ομίλων, των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και της υπέρογκης κρατικής φοροληστείας», επισημαίνει σχόλιο του ΚΚΕ για τον κίνδυνο εκτίναξης της τιμής των καυσίμων.

«Το "βολικό επιχείρημα" της αύξησης των τιμών στα βενζινάδικα, επειδή αυξάνονται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, δεν επιβεβαιώνεται ποτέ αντίστροφα με μία μείωση των τιμών βενζίνης όταν πέφτουν και οι διεθνείς τιμές», προσθέτει το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «αποδεικνύεται πως η περιβόητη ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας μας και η βαθύτερη εμπλοκή της στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή δεν έχει κανένα όφελος για τους εργαζόμενους».

«Απαιτούμε τώρα να καταργηθούν ο ΦΠΑ, οι ειδικοί φόροι και γενικότερα οι έμμεσοι φόροι στα καύσιμα που πληρώνουν οι εργαζόμενοι, να καταργηθούν οι τεράστιες φοροελαφρύνσεις του κεφαλαίου, όπως το αφορολόγητο των καυσίμων για τους εφοπλιστές, να μειωθεί άμεσα και δραστικά η τιμή των καυσίμων για το λαό, να εξαλειφθεί η ενεργειακή φτώχεια σε μια χώρα τόσο πλούσια σε ενέργεια όσο η Ελλάδα», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση