GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραγωδία στη Μόρια: Από βραχυκύκλωμα ξεκίνησε η πυρκαγιά

Σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η χθεσινή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο όπου έχασε τη ζωή της μία γυναίκα. Σύμφωνα μ...

Σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η χθεσινή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο όπου έχασε τη ζωή της μία γυναίκα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα που διεξήγαγε το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, η φωτιά στο κοντέινερ εκδηλώθηκε εξαιτίας βραχυκυκλώματος σε καλώδιο στην οροφή του λυόμενου οικίσκου.

Στοιχεία εμπρησμού δεν έχουν βρεθεί ούτε για τη φωτιά που ξέσπασε στον ελαιώνα που περιβάλει τον καταυλισμό, στον οποίο επίσης υπάρχουν κοντέινερ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υφυπουργού Αντεγκληματικής Πολιτικής, Λευτέρη Οικονόμου, η φωτιά ξέσπασε σε κοντέινερ όπου έμεναν δώδεκα άτομα. Συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε στο χώρο όπου μαγείρευαν οι διαμένοντες. Μετά την καταμέτρησή τους διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία γυναίκα από το Αφγανιστάν, στην οποία φαίνεται πως ανήκει η απανθρακωμένη σορός.

Πρόσφυγες και μετανάστες περιέφεραν την ώρα της αναταραχής κουβέρτα φοβούμενοι ότι μέσα σε αυτήν υπήρχε απανθρακωμένη σορός βρέφους, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τις Αρχές.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με ιδιωτικό όχημα, καθώς τη στιγμή εκείνη ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το ΚΥΤ ασθενοφόρο. Από το χώρο ελήφθησαν δύο κουβέρτες για εξέταση, καθώς στη μία βρέθηκε ανθρώπινος ιστός, με τις Αρχές να έχουν πάρει δείγμα DNA, για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για το γενετικό υλικό της νεκρής γυναίκας.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν επίσης και 19 τραυματίες. Πρόκειται για εννέα άνδρες, έξι γυναίκες, τέσσερα παιδιά, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος, οι περισσότεροι εκ των οποίων φέρουν ορθοπεδικά τραύματα. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και τέσσερις αστυνομικοί, καθώς και ένας πυροσβέστης, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Από τη φωτιά καταστράφηκαν επτά οικίσκοι, στους οποίους επεκτάθηκε η φωτιά.

Για την εξέγερση βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μυτιλήνης, ώστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι των επεισοδίων.

Πηγή: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση