GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρία στελέχη των δυνάμεων του Χάφταρ σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό

Τρία στελέχη του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης...

Τρία στελέχη του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ανάμεσά τους δύο αξιωματικοί, σκοτώθηκαν αργά το βράδυ χθες Παρασκευή σε πλήγμα που εξαπέλυσε στην πόλη Ταρχούνα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) που προφανώς ανήκε στις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), ανέφερε στρατιωτική πηγή.

Η γραμματεία Τύπου της ΚΕΕ επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό, διευκρινίζοντας ότι «στοχοθετήθηκε ένα όχημα [διοίκησης και] ελέγχου στην Ταρχούνα».

Η πόλη αυτή, σχεδόν 98 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης, αποτελεί κόμβο των δυνάμεων του ΛΕΣ.

Τα στρατεύματα του Χάφταρ εξαπέλυσαν στις αρχές Απριλίου αιφνιδιαστικά ευρείας κλίμακας επιχείρηση για να κυριεύσουν την Τρίπολη, πρωτεύουσα της Λιβύης και έδρα της ΚΕΕ του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ, η οποία υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ.

«Δύο αξιωματικοί της ένατης ταξιαρχίας του ΛΕΣ και ένας βοηθός τους σκοτώθηκαν στο πλήγμα» του UAV, είπε η στρατιωτική πηγή.

Η Λιβύη βυθίστηκε στο χάος μετά την εξέγερση με την υποστήριξη του NATO που ανέτρεψε το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι το 2011. Η κρίση αναζωπυρώθηκε την άνοιξη, όταν άρχισε η έφοδος των δυνάμεων του Χάφταρ στην Τρίπολη, που ανακόπηκε από παραστρατιωτικούς που ορκίζονται πίστη στην ΚΕΕ. Η κατάσταση στα πεδία των μαχών θεωρείται πως βρίσκεται σε τέλμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση