GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Θηρασιάς για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Θηρασιάς καθώς εδώ και 26 χρόνια είναι χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά. Σε ε...

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Θηρασιάς καθώς εδώ και 26 χρόνια είναι χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά. Σε επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της κοινότητας Πέτρος Καραμολέγκος στον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλένιο, γνωστοποιεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι νησιώτες όταν θέλουν να επιστρέψουν στον τόπο τους, ζητώντας παράλληλα να ολοκληρωθεί ο λιμενοβραχίονας στο λιμάνι της Αγίας Ειρήνης, όπου η κατασκευή του ξεκίνησε το 1993 και μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου ο πρόεδρος της κοινότητας Θηρασιάς, Πέτρος Καραμολέγκος τόνισε ότι «δυστυχώς, η κατάσταση είναι τριτοκοσμική. Οι 350 κάτοικοι της Θηρασιάς για να πάνε στο νησί τραβάνε «Οδύσσεια». Δεκάδες πλοία περνούν 500 μέτρα από την προβλήτα της Θηρασιάς και δεν πλευρίζουν. Δεν είμαστε παράλογοι, δεν ζητάμε υπερβολικά πράγματα, ζητάμε να κάνουν μία φορά την εβδομάδα να προσεγγίζουν τη Θηρασιά. Το μόνο που απολαμβάνουμε είναι τα απόνερά τους. Τουριστικά το νησί είναι καταδικασμένο γιατί δεν υπάρχει συγκοινωνία. Είμαστε δίπλα στην πηγή του τουρισμού και δεν κοιμίζουμε έναν τουρίστα τον Αύγουστο. Τα καταλύματα είναι άδεια».

«Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Μας έχουν ξεχασμένους , μας έχουν δεύτερης κατηγορίας ανθρώπους. Είναι ντροπή», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Καραμολέγκος υπογράμμισε ότι στο νησί «έχουμε έναν αγροτικό γιατρό που σαν Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο θα έπρεπε να έχουμε έναν γενικής ιατρικής, δύο αγροτικούς και μία νοσηλεύτρια. Δυστυχώς, εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε έναν γιατρό και αυτόν με το ζόρι γιατί πολλές φορές μας τον παίρνουν».

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση