GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανθρωπιστική βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης στέλνει η Ελλάδα στην Αλβανία

Αεροσκάφος C-130 απογειώθηκε στις 9:00 το πρωί με προορισμό την Αλβανία, προκειμένου να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια με είδη πρώτης...

Αεροσκάφος C-130 απογειώθηκε στις 9:00 το πρωί με προορισμό την Αλβανία, προκειμένου να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης από τη χώρα μας στη γείτονα, που έχει πληγεί από ισχυρό σεισμό και πλημμύρες.

Την αποστολή συνοδεύει ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να την παραδώσει στις αλβανικές αρχές, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι η Αλβανία ενεργοποίησε προχθές τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας αρχικά και διασωστικά συνεργεία για την έρευνα εγκλωβισμένων από τον σεισμό. Στη συνέχεια όμως ανέφερε ότι δεν χρειαζόταν διασώστες, αλλά είχε ανάγκη από είδη πρώτης ανάγκης για τους άστεγους.

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα και προχώρησε στην αποστολή, που περιλαμβάνει γεννήτριες, σκηνές, κρεβάτια, στρώματα, κουβέρτες, φάρμακα και σημαντικές ποσότητες τροφίμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση