GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βασιλακόπουλος: Αποτύχαμε στο Παγκόσμιο - Αν και δεν παίζω εγώ μπάσκετ, δεν αποποιούμαι και της δικής μου ευθύνης - Τι είπε για τον Σκουρτόπουλο

«Αποτύχαμε. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία περί τούτου και όλοι έχουμε τις ευθύνες μας. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω τα επ...

«Αποτύχαμε. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία περί τούτου και όλοι έχουμε τις ευθύνες μας. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω τα επίθετα "οικτρή" ή "παταγώδης" μπροστά από την αποτυχία. Θα έλεγα πιο σωστά ότι χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία διάκρισης για μία χαμένη βολή του Κώστα Σλούκα, ενός από τους πιο εύστοχους παίκτες στις βολές στην Ευρώπη. Και από μία διαιτησία στο κρίσιμο παιχνίδι με την Τσεχία, ιδιαίτερα του Πολωνού, που εμένα με έβαλε σε πολλές σκέψεις» δήλωσε στα "ΝΕΑ" ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

«Αν και δεν παίζω εγώ μπάσκετ, δεν αποποιούμαι και της δικής μου ευθύνης. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι ένα από τα πιο υγιή κομμάτια του ελληνικού αθλητισμού, η εθνική ομάδα μπάσκετ, μπαίνει από κάποιους στη μέση μίας κόντρας Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Ειλικρινά, ας αφήσουν ήσυχη την ομάδα να κάνει την δουλειά και ας χτυπούν εμένα, δεν με πειράζει. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας» πρόσθεσε.

Σχετικά με την υπόθεση παραμονής ή όχι του Θανάση Σκουρτόπουλου στην τεχνική ηγεσία της γαλανόλευκης, απάντησε «Κάθε πράγμα στον καιρό του, εδώ ακόμα δεν έχει γίνει συζήτηση με τον κόουτς Σκουρτόπουλο, ο οποίος θα κάνει την έκθεσή του. Προσωπικά θεωρώ ότι βοήθησε πάρα πολύ, αναλαμβάνοντας την ομάδα σε ένα από τα πιο δύσκολα και πρωτόγνωρα σημεία στην ιστορία της και πήρε μία πανάξια πρόκριση. Με ρεκόρ 11-1 και ως πρώτη ομάδα από όλη την Ευρώπη. Ξέρετε και στον αθλητισμό υπάρχει το ήθος και θα ήταν από την πλευρά μου ανήθικο να άλλαζα τον προπονητή μετά από μία τέτοια πορεία. Μη βιαστείτε να θεωρήσετε τελειωμένη την υπόθεση του Θανάση Σκουρτόπουλου, απλά είπαμε κάθε πράγμα στον καιρό του, έτσι και ο προπονητής. Είχα πάει παλιότερα στη Μόσχα και ο Βατούτιν μου είπε "όχι" για τον Ιτούδη, κάναμε και άλλες προσπάθειες, δεν είναι εύκολο να φέρεις έναν τέτοιο προπονητή».

«Όχι απλά έχουμε την πρόθεση να διεκδικήσουμε τη διοργάνωση ενός από τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά, αλλά έχουμε κάνει ήδη τον προϋπολογισμό και σύντομα θα έχουμε επαφή και με την Πολιτεία. Έχουμε αποδείξει στην ΕΟΚ με τις συνεχείς διοργανώσεις ακόμα και μέσα στην κρίση, ότι μπορούμε να έχουμε νοικοκυρεμένη διαχείριση με διπλό όφελος για τη χώρα, αγωνιστικό και οικονομικό» ανέφερε.

Παράλληλα, έστειλε τα... βέλη του για τον Ανδρέα Ζαγκλή, τονίζοντας πως τον στεναχώρησε που είδε «Έλληνα γενικό γραμματέα της FIBA και να μην παρίσταται καν στα παιχνίδια της Ελλάδας για να μην χαρακτηριστεί. Φανταστείτε τον Στάνκοβιτς να μην έβλεπε αγώνες της Γιουγκοσλαβίας».

Τέλος, σχετικά με τις φωνές που θεωρούν επιβεβλημένη την παρουσία παικτών-θρύλων σε διοικητική θέση στην ΕΟΚ, στα πρότυπα αρκετών ομάδων του εξωτερικού, σχολίασε «Δεν είναι αυτό το βασικό πρόβλημα. Στη Ρωσία, τη Σερβία και την Τουρκία, που είναι πρόεδροι στις Ομοσπονδίες; Δεν είναι παλαιοί παίκτες - θρύλοι; Τι έκαναν σε αυτή την διοργάνωση οι ομάδες τους; Τα τελευταία χρόνια αλλάζουμε πράγματα στην Εθνική και το κλίμα φέτος στην ομάδα ήταν από τα καλύτερα όλων των εποχών. Ναι, αποτύχαμε, αλλά όχι να μας συνδέουν και με το ποδόσφαιρο που δεν νίκησε το Λιχτενστάιν. Είναι σα να χάσαμε εμείς από την Ουγκάντα!».

Πηγή: ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση