GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσία: Μασκοφόρος χτύπησε με όπλο τέιζερ την πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής

Ένας μασκοφόρος εισέβαλε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο σπίτι της προέδρου της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Έλα Παμφίλοβα την οπ...

Ένας μασκοφόρος εισέβαλε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο σπίτι της προέδρου της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Έλα Παμφίλοβα την οποία ακινητοποίησε με όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ (τέιζερ), ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Ο μασκοφόρος μπήκε στο σπίτι αφού έσπασε ένα παράθυρο, κατευθύνθηκε στην βεράντα του σπιτιού και επανειλημμένα χτύπησε με τέιζερ την ιδιοκτήτρια (Παμφίλοβα) και στην συνέχεια εξαφανίστηκε», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δική του πηγή μεταδίδει ότι κυρίαρχη εκδοχή για τα κίνητρα της επίθεσης στο σπίτι της Έλα Παμφίλοβα είναι η ληστεία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το σπίτι της Παμφίλοβα δεν έλειπε τίποτα, ο ληστής έδρασε μόνος του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν γνώριζε ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, ανακοίνωσε ότι από το σπίτι της Παμφίλοβα δεν έλειπε τίποτα, όπως και ότι η κατάσταση της είναι «μάλλον καλή» και της επιτρέπει να συμμετέχει σε δημόσιες εκδηλώσεις. Επισημαίνει παράλληλα ότι για την πρόεδρο της επιτροπής δεν προβλέπεται να υπάρχει προσωπική φρουρά.

Η Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο η επίθεση κατά της Παμφίλοβα να έχει σχέση με την επαγγελματική της δραστηριότητα.

Ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, με δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επίθεση κατά της Παμφίλοβα να είναι σκηνοθετημένη από τις αρχές με σκοπό να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από τις απάτες που έγιναν πριν από τις εκλογές στην Μόσχα και άλλες περιοχές, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Η επίθεση έγινε δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών και των τοπικών εκλογών στην Μόσχα. Οι επικείμενες τοπικές εκλογές στην Μόσχα έχουν πυροδοτήσει διαμαρτυρίες που συνεχίζονται επί εβδομάδες αφότου η Παμφίλοβα και οι συνάδελφοι της απέρριψαν τις υποψηφιότητες αρκετών υποψηφίων της αντιπολίτευσης.

Εκπρόσωποι των εκλογικών επιτροπών έχουν δηλώσει ότι δεν ενέκριναν τις υποψηφιότητές τους , επειδή πολλές από τις απαιτούμενες υπογραφές για να εγκριθεί η υποψηφιότητα τους δεν ήσαν γνήσιες.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Ίστρα της Μόσχας που είναι κοντά στην ρωσική πρωτεύουσα.

Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι η Παμφίλοβα είναι καλά στην υγεία της και πήρε μέρος σε διάσκεψη στην Μόσχα. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν τραυματίσθηκε, αλλά ακύρωσε την συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους. Η ίδια η Παμφίλοβα συμμετείχε σήμερα σε διάσκεψη της Μόσχας και δήλωσε σε ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι νοιώθει καλά και προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση