GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης σε Ζάεφ: Εγώ δεν θα υπέγραφα τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Συμφωνία των Πρεσπών βρέθηκε, όπως αναμενόταν, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ζόραν Ζάεφ, στ...

Η Συμφωνία των Πρεσπών βρέθηκε, όπως αναμενόταν, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ζόραν Ζάεφ, στη Νέα Υόρκη.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο Πρωθυπουργοί, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε ώστε αυτή να μην κυρωθεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνέχεια ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι, ωστόσο, μετά την κύρωσή της η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί.
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ζάεφ εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησής του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, προσδοκώντας ταχύτερη υλοποίηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων που συνδέονται με την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα στη συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών ήταν καλό και εκφράστηκε η βούληση να προχωρήσουν οι δυο πλευρές στα θέματα της Συμφωνίας όπως και στο ζήτημα των εμπορικών σημάτων.
Ο κ. Ζαεφ εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ενταξιακή διαδικασία και εξέφρασε την άποψη ότι η ομαλή υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα βοηθήσει τις ελληνικές επενδύσεις στην χώρα του.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι και στο παρελθόν η μη ύπαρξη Συμφωνίας δεν εμπόδισε την ανάπτυξη ελληνικών επενδύσεων, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Σημειώνεται ότι η σημερινή ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών, από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση