GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιχείρηση «σκούπα» για το παρεμπόριο στο Λουτράκι μετά από καταγγελία πολίτη στον Γεωργιάδη

Καταγγελία από πολίτη για παρεμπόριο στο Λουτράκι δέχτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ενημερώνει ο ίδιος με ανάρτησή του στο twitter, α...

Καταγγελία από πολίτη για παρεμπόριο στο Λουτράκι δέχτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ενημερώνει ο ίδιος με ανάρτησή του στο twitter, αναφέροντας ότι το μήνυμα αυτό αποτέλεσε την αφορμή τη διενέργεια ελέγχου από τις αρμόδιες επιχειρήσεις, που οδήγησε στην κατάσχεση και καταστροφή προϊόντων «μαϊμούδων».

Στο μήνυμά του ο πολίτης ανέφερε: «Κύριε υπουργέ μπορεί να τους διώξατε από την Πατησίων... αλλά σήμερα όλοι είναι στο Λουτράκι... πάρτε λοιπόν ένα δείγμα...», παραθέτοντας σχετική φωτογραφία.

Το Σάββατο έλαβα στο email μου μία καταγγελία ενός πολίτου για παρεμπόριο στο Λουτράκι. Ενημέρωσα αμέσως τον αρμόδιο ΓΓ κ. Σταμπουλίδη και τον @npapathanasis . Σήμερα έγινε επιχείρηση και όλα μαζεύτηκαν και καταστράφηκαν. Το Κράτος λειτουργεί πάραυτα για την προστασία του pic.twitter.com/oLdQT9WwUJ

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) September 9, 2019

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρεται ότι με εντολή του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, και μετά από καταγγελία πολίτη στο email του υπουργού, έγινε επιχείρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο Λουτράκι, αφού πρώτα ενημερώθηκαν ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Πάνος Σταμπουλίδης. Τα προϊόντα συγκεντρώθηκαν και καταστράφηκαν.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ν. Παπαθανάσης σημειώνει σε tweet ότι το παραεμπόριο αποστερεί θέσεις εργασίας από ανέργους συμπολίτες μας και φρενάρει την ανάπτυξη.

Επίσης γνωστοποιεί ότι «με πρωτοβουλία του υπουργού έγινε συζήτηση στη ΔΕΘ με το γενικό γραμματέα κ. Σταμπολίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη νέα μεθοδολογία του υπουργείου για την αντιμετώπιση αυτού του εγκλήματος».

Έλεγχοι

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσαν την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και σύμφωνα με τα στοιχεία υπήρξε αύξηση των ελέγχων αλλά διαπιστώθηκε και αύξηση των παραβάσεων. Ειδικότερα:

- Η αυξητική τάση των πραγματοποιούμενων ελέγχων συνεχίστηκε κατά το χρονικό διάστημα 02.09.2019 έως 06.09.2019, που σημειώθηκε αύξηση των ελέγχων κατά 13% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (26.08.2019 - 30.08.2019).

- Οι παραβάσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 44% το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν ενδεικτικά σε: λαϊκές αγορές, εμπορικές επιχειρήσεις, διόδια, λιμάνια και δημόσιους χώρους (πανεπιστήμια, εμπορικές οδούς).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση