GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φήμες για προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Μ. Βρετανία – Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί ο Τζόνσον

Όλο και ενισχύονται οι φήμες ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές καθώς πηγές των Συντηρητικών δεν αποκλείουν...

Όλο και ενισχύονται οι φήμες ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές καθώς πηγές των Συντηρητικών δεν αποκλείουν μία κυβερνητική πρόταση την Πέμπτη για πρόωρες κάλπες. Μία πρόταση η έγκριση της οποίας απαιτεί την υποστήριξη των δύο τρίτων της Βουλής και σε μία τέτοια πρόκληση αναμένεται η στάση που αναμένεται να τηρήσει το κόμμα των Εργατικών.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συγκάλεσε για αργότερα σήμερα έκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, ενόψει της αυριανής έναρξης των εργασιών της Βουλής, κατά την οποία αναμένεται να επιχειρηθεί από βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης να προωθήσουν νομοθεσία για να εμποδίσουν την εξέλιξη μίας εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Αμέσως μετά την συνάντηση με τους υπουργούς, ο Μπόρις Τζόνσον θα μιλήσει σε προγραμματισμένη συγκέντρωση με τους βουλευτές του κόμματος, στην Ντάουνιγκ Στριτ.

Σύμφωνα με πηγές της Ντάουνιγκ Στριτ, οι συναντήσεις θα επικεντρωθούν γύρω από την απάντηση της κυβέρνησης στην περίπτωση που οι βουλευτές επιχειρήσουν να αναλάβουν τον έλεγχο της ατζέντας από την κυβέρνηση για να προωθήσουν τη νομοθετική τους πρωτοβουλία, ενώ μία πιθανή τέτοια εξέλιξη αύριο θα θεωρηθεί ως «ψήφος εμπιστοσύνης» στη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης να εξασφαλίσει μία συμφωνία με την ΕΕ.

Στο ενδεχόμενο που ο πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, δεχτεί την πρωτοβουλία των αντι-Brexiteers για άμεση συζήτηση στη Βουλή αύριο, θα επιχειρηθεί η ανάληψη του ελέγχου της ατζέντας του Κοινοβουλίου την Τετάρτη από την αντιπολίτευση, προκειμένου να εγκριθεί νομοσχέδιο που θα εμποδίζει ένα Brexit χωρίς συμφωνία ή θα ζητά από τον πρωθυπουργό να αιτηθεί μία παράταση των διαπραγματεύσεων πέρα από την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση