GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης της Μόριας - Πρόσφυγες κρύβονται για να αποφύγουν τη μετακίνηση

Στο πλαίσιο εφαρμογής των αποφάσεων της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, που έγινε το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, ξεκίνησε η μεταφορά περισσότερων α...

Στο πλαίσιο εφαρμογής των αποφάσεων της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, που έγινε το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, ξεκίνησε η μεταφορά περισσότερων από 1.400 προσφύγων και μεταναστών από το κέντρο υποδοχής της Μόριας σε δομές φιλοξενίας της Β. Ελλάδας, ενημέρωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ήδη το πρώτο πλοίο, με περισσότερους από 600 επιβαίνοντες αναχώρησε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσει δεύτερο πλοίο το απόγευμα με 800 περίπου επιβαίνοντες.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι στιγμής στο πλοίο έχουν επιβιβασθεί περί τα 500 άτομα, ενώ γίνονται προσπάθειες να εντοπισθούν όσοι περιέχονται στις λίστες ευαλωτότητας που έχουν σταλεί από την Αθήνα με τις οποίες και επιτρέπεται η μετακίνηση.
Ας σημειωθεί εδώ ότι, τις τελευταίες ώρες, από αγνώστους, κυκλοφορεί έντονα μεταξύ των αιτούντων άσυλο στον καταυλισμό της Μόριας φήμη για κακές συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό όπου υποτίθεται ότι θα προωθηθούν, με αποτέλεσμα κάποιοι να κρύβονται για να αποφύγουν τη μετακίνηση.
Χίλιοι περίπου από τους μετακινούμενους θα εγκατασταθούν στην δομή της Νέας Καβάλας, σε περισσότερες από 200 κατάλληλα διασκευασμένες σκηνές. Οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε διαφορές δομές της Β. Ελλάδας.
Το υπουργείο τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι η μετακίνηση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις δομές φιλοξενίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και στη διάρκεια του ταξιδιού, κατάλληλο προσωπικό θα παρέχει υποστήριξη στους μεταφερόμενους.
Η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας είναι προσωρινή και πριν από το τέλος του μήνα θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται. Για το διάστημα της παραμονής τους στη Νέα Καβάλα, οι όποιες επιβαρύνσεις στην τοπική κοινωνία σε θέματα καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών υγείας και νερού θα αντιμετωπιστούν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση