GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για την εκτίμηση της κατάστασης σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, πραγματοποιήθηκε ...

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για την εκτίμηση της κατάστασης σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Υπουργείο Υγείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και ειδικοί επιστήμονες του ΕΟΔΥ.

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφονται την τελευταία δεκαετία στην χώρα μας, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας, Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες θεωρείται αναμενόμενη η εκδήλωση του ιού και η εμφάνιση περιστατικών στη χώρα μας σε κάθε περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών.

Όσον αφορά στην παρούσα περίοδο και σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, τα σοβαρά περιστατικά της νόσου είναι μειωμένα κατά 31%.

Το Υπουργείο Υγείας εφαρμόζει αδιαλείπτως μηχανισμούς απόκρισης στις εποχικές εξάρσεις του ιού, με ενισχυμένη την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου. Επιπλέον, οι εθνικές αρχές δημόσιας υγείας βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και εγρήγορση, εφαρμόζοντας σε συνεργασία με τις περιφερειακές αρχές δημόσιας υγείας όλες τις προβλεπόμενες δράσεις.

Στο πλαίσιο του εποπτικού ρόλου του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός Υγείας αποφάσισε τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου με τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το όργανο αυτό θα αξιολογήσει άμεσα την εφαρμογή των έργων καταπολέμησης των κουνουπιών για το 2019, που είναι αρμοδιότητα των ΟΤΑ (α’ και β’ βαθμού), και θα σχεδιάσει έγκαιρα και ολοκληρωμένα για το 2020, τα αντίστοιχα προγράμματα πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση