GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ατζέντα Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η επιστολική ψήφος

Του Γιώργου Σιαδήμα Συναντήσεις με ηγέτες μεγάλων χωρών, θέματα εξωτερικής πολιτικής, οικονομία, επενδύσεις και επαφές με την ομογέν...

Του Γιώργου Σιαδήμα

Συναντήσεις με ηγέτες μεγάλων χωρών, θέματα εξωτερικής πολιτικής, οικονομία, επενδύσεις και επαφές με την ομογένεια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού περιλαμβάνει η ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός που πέταξε για τη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στην 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών έχει προγραμματίσει συναντήσεις με ηγέτες άλλων χωρών για να συζητήσει όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Είτε αυτά αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, τα Δυτικά Βαλκάνια και το μεταναστευτικό είτε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες οικονομίες.

Παράλληλα όπως σημειώνουν συνεργάτες του επιθυμεί να αναδείξει το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο και τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται με στόχο την προσέλκυση περισσότερων ακόμα επενδύσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρα από τις παρεμβάσεις του στην Γενική Συνέλευση στις 24 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ. Από τις λίγες επαφές που θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος όπως σημειώνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

Την επομένη, στις 25 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα έχει τετ α τετ με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τις ελληνοτουρκικές σχεσεις.

Θα συναντηθεί επίσης με τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας Εντι Ράμα (23/9) και των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ (24/9), σε μια περίοδο που συζητείται η ενταξιακή προοπτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση των χωρών αυτών.

Βέβαια το τετ α τετ με τον Ζόραν Ζαεφ έχει ιδιαίτερη σημασία αφού θα είναι το πρώτο μεταξύ των δυο ανδρών στον απόηχο της σκληρής γραμμής που κράτησε η ΝΔ στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός από τις χώρες των Βαλκανίων θα δει και τον πρόεδρο του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διαδοχικές επαφές και με τους πρωθυπουργούς της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι και της Αυστραλίας, Σκότ Μόρισον.

Στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα έχει συνάντηση εκ νέου με τον πρόεδρο της Κυπρισκής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιαδη, στις 26/9, ενώ την ίδια μέρα θα δει και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντ. Γκουτέρες.

Επιστολική ψήφος

Πάντως ο πρωθυπουργός κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη, όπως είναι φυσικό, έχει προγραμματίσει συναντήσεις και με την ομογένεια.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτές τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Ελλήνων που ζουν στην Αμερική, είναι εκτος των άλλων να αναλύσει και το σχέδιο της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων και την επιστολική ψήφο που προωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τετάρτης θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση της ομογένειας στην Αστόρια ενω την Πέμπτη θα έχει συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση