GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχεται έκπτωση φόρου για επισκευές σε ακίνητα - Πώς θα πληρώσουν λιγότερα οι ιδιοκτήτες

Με την οικοδομική δραστηριότητα να ανεβάζει στροφές, μια νέα φοροαπαλλαγή- έκπληξη έρχεται να δώσει κίνητρο στα νοικοκυριά για να επε...

Με την οικοδομική δραστηριότητα να ανεβάζει στροφές, μια νέα φοροαπαλλαγή- έκπληξη έρχεται να δώσει κίνητρο στα νοικοκυριά για να επενδύσουν στα ακίνητά τους.

Οι φορολογούμενοι που προχωρούν σε επισκευές ή ανακαίνιση των ακινήτων τους θα κερδίζουν έκπτωση φόρου για τα ποσά που θα δαπανούν. Το μέτρο αναμένεται να ενεργοποιηθεί από το 2020 και προβλέπει ότι το 40% της συνολικής δαπάνης για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογουμένων. Το όφελος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι σημαντικό, καθώς με την εκκαθάριση της δήλωσής τους θα δουν μειωμένο τον φόρο που θα καλούνται να πληρώνουν για τα εισοδήματά τους ή ακόμα και να εισπράττουν επιστροφή φόρου σε περίπτωση που δεν προκύπτει φόρος εισοδήματος.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος- ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 20.000 ευρώ προχωρά σε εργασίες επισκευής και ανακαίνισης της οικίας του. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 6.000 ευρώ. Το 40% της δαπάνης ή συγκεκριμένα 2.400 ευρώ θα αφαιρεθούν από το φορολογητέο εισόδημα. Δηλ. ο συγκεκριμένος επαγγελματίας θα φορολογηθεί για εισόδημα 17.600 ευρώ αντί για 20.000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή ο φόρος εισοδήματος μετά τη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στο 9% από 22% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, από 3.100 ευρώ μειώνεται στα 2.572 ευρώ με τον φορολογούμενο να γλιτώνει φόρο 528 ευρώ.

Για να κερδίσει ο ιδιοκτήτης την έκπτωση φόρου θα πρέπει να ζητήσει και να λάβει φορολογικά παραστατικά, αποδείξεις και τιμολόγια από τους τεχνικούς που θα πραγματοποιήσουν τις εργασίες.

Με πληροφορίες από εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση