GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επόμενη μέρα στην Εθνική: Το προολυμπιακό και η συμμετοχή του Αντετοκούνμπο

Στην φάση των «16» τελείωσε η πορεία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε της Τσεχίας (84...

Στην φάση των «16» τελείωσε η πορεία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε της Τσεχίας (84-77) χωρίς να πάρει την πολυπόθητη διαφορά 12 πόντων, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός προημιτελικών. Την ώρα που αναμένεται η τελική κατάταξη της Εθνικής μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων της δεύτερης φάσης, είναι δεδομένη η συμμετοχή της σε ένα από τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά που θα δώσουν ισάριθμα εισιτήρια για το Τόκιο 2020.

Μέχρι στιγμής οι Αυστραλία, Ιαπωνία, Ιράν και Νιγηρία έχουν εξασφαλίσει εισιτήρια για το σπουδαίο αθλητικό ραντεβού και αναμένονται να δοθούν τέσσερις ακόμη θέσεις, από δύο στις κορυφαίες ευρωπαϊκές και αμερικανικές ομάδες βάσει κατάταξης στο τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ξεχωριστό κεφάλαιο είναι τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά με την συμμετοχή 24 ομάδων, 16 μέσω Παγκοσμίου Κυπέλλου και άλλων 8 μέσω wild cards (από δύο σε κάθε ήπειρο). Μέσα στην ημέρα θα ξεκαθαρίσει ακριβώς ο αριθμός των μετεχόντων, ωστόσο είναι δεδομένη η συμμετοχή των Λιθουανίας, Ιταλίας, Ρωσίας, Βενεζουέλας, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανής Δημοκρατίας.

Το ελληνικό ενδιαφέρον σχετίζεται με την συμμετοχή ή όχι του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι τέσσερις έδρες και οι ημερομηνίες των προολυμπιακών τουρνουά είναι άγνωστες, με μόνο ξεκάθαρο ότι τα παιχνίδια των Ολυμπιακών Αγώνων στο μπάσκετ διεξάγονται από τις 25 Ιουλίου ως τις 9 Αυγούστου, αρκετά νωρίτερα από ό,τι είχε συμβεί για παράδειγμα το 2016 (6-21/8). Στην περίπτωση που ο «Greek Freak» συμμετέχει στους τελικούς του ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς αφενός η επιβάρυνση θα είναι δεδομένη, αφετέρου ίσως δεν «βγαίνουν» οι μέρες για πιθανή παρουσία του στην ελληνική προετοιμασία.

Πηγή: Filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση