GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος για την προστασία της πρώτης κατοικίας: Η έγκριση της Κομισιόν αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο

«Η σημερινή έγκριση από την DG Comp του νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας, που διαμόρφωσε εξ ολοκλήρου, ψήφισε και υπέβαλε...

«Η σημερινή έγκριση από την DG Comp του νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας, που διαμόρφωσε εξ ολοκλήρου, ψήφισε και υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή -ως όφειλε με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο- η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι αδιαμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο τομεάρχης Οικονομικών και εκπρόσωπος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι αυτή η εξέλιξη «αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο και σαφής στόχευση να ενισχυθούν όσες και όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη για την αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων».

Έτσι, συνεχίζει, όσοι πληρούν τα κριτήρια λαμβάνουν από το Δημόσιο επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο 20% έως 50% της μηνιαίας καταβολής για την αποπληρωμή του δανείου, ανάλογα με το εισόδημά τους.

"Όπως σημειώνεται και στην επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής, το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στη μείωση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα", σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας:

«Ελπίζουμε να μην προσπαθήσει η ΝΔ και ο κ. Σταϊκούρας να παρουσιάσουν και αυτή την επιτυχία ως δική τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση