GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Η ναυμαχία της Πρέβεζας κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη

Μήνυμα για τη Μεσόγειο απηύθυνε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επέτειο της ναυμαχίας της Πρεβέζης το 153...

Μήνυμα για τη Μεσόγειο απηύθυνε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επέτειο της ναυμαχίας της Πρεβέζης το 1538.

Ο Ερντογάν στο μήνυμά του, υποστήριξε ότι η νίκη του Οθωμανού ναυάρχου Μπαρμπαρόσα επί των δυνάμεων της Δύσης στην Πρέβεζα, στις 27 Σεπτεμβρίου 1538, κατέστησε τη Μεσόγειο μία τουρκική λίμνη.

“Το 1538 υπό την ηγεσία του Μπαρμπαρός Χαϋρετίν Πασά, το πολεμικό μας ναυτικό με την ναυμαχία της Πρέβεζας κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη, μετέφερε την επιτυχία των χερσαίων επιχειρήσεων στις θάλασσές μας και κατέδειξε τη δύναμη του στόλου μας σε ολόκληρο τον κόσμο”, αναφέρει σε γραπτό μήνυμα το γραφείο επικοινωνίας του Ερντογάν.

“Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι το Ναυτικό μας θα φέρει εις πέρας όλες τις αποστολές του και στο μέλλον, όπως το έκανε στο παρελθόν αλλά και στις μέρες μας με τις μονάδες, τον εξοπλισμό, την πειθαρχία και το εξειδικευμένο προσωπικό του”, σημειώνεται στο μήνυμα, που καταλήγει με το χαιρετισμό του Προέδρου της Τουρκίας προς όλους τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την πατρίδα τους.

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο είπε ότι είχε συζητήσεις και για τα θέματα αυτά στις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να κάνει περισσότερες δηλώσεις.

Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση