GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΙΝΑΛ για αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις: Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα και έξω από τη Βουλή

Την απόλυτη στήριξή του στην Εθνική Γενική Σύμβαση και τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας και στην καθολική εφαρμογή τους σε όλες τις επ...

Την απόλυτη στήριξή του στην Εθνική Γενική Σύμβαση και τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας και στην καθολική εφαρμογή τους σε όλες τις επιχειρήσεις είτε συμμετέχουν στις εργοδοτικές οργανώσεις είτε όχι, εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, διαμηνύοντας πως “η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ σχετικά με τις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, σχολιάζει πως “είναι βαθιά πίστη και στόχος μας, ότι η Ανάπτυξη επιβάλλεται να αφορά άμεσα τους εργαζόμενους, την βελτίωση της ζωής τους, αλλά και την δημιουργία πολλών νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρα φθηνής και απαξιωμένης εργασίας. Δυστυχώς σημαντικό μέρος του Σχεδίου του Αναπτυξιακού Νόμου, που κατατέθηκε σε διαβούλευση, λειτουργεί σε αυτή την λογική, έρχεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης στον ΣΕΒ”.

Όπως υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ, “τα άρθρα του Νομοσχεδίου που αφορούν ιδιαίτερα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, επαναφέρουν την λογική της εσωτερικής υποτίμησης, μειώνουν δραστικά τα δικαιώματα και τις αμοιβές των εργαζομένων. Αντί της διαφημιζόμενης «επιστροφής στην κανονικότητα», κυριαρχεί η υποπροστασία των εργαζόμενων, με σειρά χειρουργικού χαρακτήρα παρεμβάσεων που οδηγούν στην απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων και στην ενίσχυση της εργοδοτικής ασυδοσίας. Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει απόλυτα την Εθνική Γενική Σύμβαση και τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την καθολική εφαρμογή τους σε όλες τις επιχειρήσεις είτε συμμετέχουν στις εργοδοτικές οργανώσεις είτε όχι. Η Κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή!”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση