GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θρίλερ με τον αριθμό των νεκρών στη Μόρια – Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για την πυρκαγιά

Σύγχυση συνεχίζει να επικρατεί αναφορικά με τον αριθμό των νεκρών από τη φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό στη Μόρια. Οι πρώτες πληρ...

Σύγχυση συνεχίζει να επικρατεί αναφορικά με τον αριθμό των νεκρών από τη φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό στη Μόρια.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο νεκρούς, μια γυναίκα από το Αφγανιστάν και το μωρό της. Πληροφορίες που επιβεβαίωναν τόσο ο δήμαρχος Μυτιλήνης όσο και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η γυναίκα και το βρέφος απανθρακώθηκαν στον οικίσκο που έμεναν και από τον οποίο φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά στον καταυλισμό.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με ιδιωτικό όχημα, καθώς τη στιγμή εκείνη ήταν αδύνατο να προσεγγίσει τον καταυλισμό ασθενοφόρο. Ενώ στη συνέχεια τον γύρο του διαδικτύου έκανε φωτογραφία με πρόσφυγες και μετανάστες να περιφέρουν την ώρα της αναταραχής μια κουβέρτα που υποτίθεται ότι είχε μέσα την απανθρακωμένη σορό ενός βρέφους. Όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τις Αρχές.

Επίσημη ενημέρωση πάντως δεν υπήρχε μέχρι το βράδυ της Κυριακής, με την αστυνομία να αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα.

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στον Realfm 97,8 για τα επεισόδια στη Μόρια: Ο διευθυντής της Αστυνομίας μου μίλησε για δύο νεκρούς

“Εμένα ο διευθυντής της Αστυνομίας μου μίλησε για δύο νεκρούς. Μαθαίνω ότι το δεύτερο απανθρακωμένο πτώμα δεν είναι στο νεκροτομείο, αλλά η επίσημη ενημέρωση που είχα μιλάει για δύο”, είπε μεταξύ άλλων Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Νίκο Ρογκάκο.

Αναφερόμενος στην αιτία εκδήλωσης της φωτιάς ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε: “Ένας μου είπε ότι κάποιος μαγείρευε και έπιασε φωτιά, άλλος μου είπε ότι ήταν βραχυκύκλωμα, σήμερα ακούω ότι ήταν ηθελημένη. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, δεν έχω στοιχεία... Ο κόσμος που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μόρια είναι άνω των 12.000 διότι υπάρχει η οργανωμένη δομή που είναι για 2.700 άτομα, αλλά υπάρχουν και οι παραοικισμοί αυθαίρετοι καταλαμβάνοντας ελαιοκτήματα, φέρνοντας τους ιδιοκτήτες σε απόγνωση, όπου μέσα οι συνθήκες είναι πραγματικά τραγικές”.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Ευστράτιος Κύτελης, δήλωσε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1"οι πληροφορίες μας λένε για δύο νεκρούς, η επιβεβαίωση είναι για μία νεκρή γυναίκα. Ευελπιστώ να διαψευστούμε".

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Κι ενώ όλοι πίστευαν πως ο απολογισμός από την πυρκαγιά στη Μόρια ήταν δύο νεκροί, νωρίς το πρωί της Δευτέρας το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλα 17 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένα βρέφος. «Από το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης συνολικά εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, εκ των οποίων ένα βρέφος. Η πλειονότητα των τραυματιών έχει ορθοπεδικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο εντός των προσεχών ημερών. Επίσης, μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας, το οποίο βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι πληροφορίες που περιπλέκουν το μυστήριο

Ο Γιάννης Συνάνης από το lesvosnews.gr μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 ανέφερε ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το παιδί της γυναίκας που έχασε τη ζωή της φέρεται να είναι νεκρό.

“Κανένας κρατικός φορέας δεν δίνει μία απάντηση. Στη συνέντευξη που έδωσαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου μίλησαν για μία νεκρή χωρίς να κάνουν αναφορά για το παιδάκι το οποίο θεωρείται κατά πολλούς νεκρό. Στο νεκροτομείο της Μυτιλήνης πήγαν μία μικρή σακούλα με διάφορα κομμάτια ανθρώπινου οργανισμού που εικάζεται ότι είναι του παιδιού. Δεν έχει όμως βγει ένα πόρισμα το οποίο να καταλήγει, δεν έχει γίνει κάποια νεκροψία - νεκροτομή διότι δεν είναι αρτιμελής η σορός”, σημείωσε ο Γιάννης Συνάνης.

Σύμφωνα με γιατρούς που βρίσκονταν στο ΚΥΤ φέρεται να αγνοείται ένα βρέφος το οποίο ήταν με την άτυχη γυναίκα. Ωστόσο το κοντέινερ πλήρως κατεστραμμένο. Το μοναδικό εύρημα είναι ίσως δύο κουβέρτες, εκ των οποίων στη μια έχει βρεθεί ανθρώπινος ιστός.

Οι Αρχές έχουν πάρει δείγμα DNA, για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για το γενετικό υλικό της νεκρής γυναίκας.

Γιατροί του Κόσμου για Μόρια: Μαρτυρίες ότι ενδεχομένως οι νεκροί να είναι τρεις

Για τα χθεσινά περιστατικά στη Μόρια, οι Γιατροί του Κόσμου επικαλούνται μαρτυρίες των παρευρισκομένων, σύμφωνα με τις οποίες η πυρκαγιά "αφαίρεσε μία ενήλικη ζωή και ενδεχομένως δυο ακόμα ζωές ανηλίκων” και κάνουν λόγο για "απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό”. Όπως αναφέρουν, κανένας δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα πόσοι άνθρωποι ζούσαν στοιβαγμένοι μέσα στο κοντέινερ και πόσα είναι τα θύματα της τραγωδίας.

Σημειώνεται πάντως ότι ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συσκέψεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, είπε ότι δεν έχει δηλωθεί η απώλεια κάποιου άλλου ανθρώπου, ενώ όλα τα ευρήματα εξετάζονται, σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου. Οικονόμου για την τραγωδία στη Μόρια: Δεν υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού

Επίσης, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού, ενώ η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από τον χώρο όπου χρησιμοποιείτο από τους διαμένοντες στους οικίσκους, ως μαγειρείο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα που διεξήγαγε το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, η φωτιά στο κοντέινερ εκδηλώθηκε εξαιτίας βραχυκυκλώματος σε καλώδιο στην οροφή του λυόμενου οικίσκου. Στοιχεία εμπρησμού δεν έχουν βρεθεί ούτε για τη φωτιά που ξέσπασε στον ελαιώνα που περιβάλει τον καταυλισμό, στον οποίο επίσης υπάρχουν κοντέινερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση